Ziua Logo
  Nr. 3966 de miercuri, 27 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Voronin si-a pus consilierul special pe liber
Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a semnat ieri decretul privind eliberarea lui Sergiu Mocanu din functia de consilier prezidential cu misiuni speciale, conform cererii depuse. Mocanu fusese numit la 2 februarie 2004, prin decret prezidential, in functia de "consilier cu misiuni speciale al presedintelui Republicii Moldova", fara a se preciza sarcinile pe care urma sa le indeplineasca. Mocanu a devenit un profesionist ca fost militant al Frontului Popular (Partidul Popular Crestin Democrat). El a parasit formatiunea crestin-democrata si a aderat la Partidul Renasterii si Concilierii, condus de Mircea Snegur. Zvonurile din Chisinau ajunse la Bucuresti vorbesc de saparea lui Mocanu de catre un personaj versat. (D.E.)
Rusia, cu ochii pe resursele Oceanului Inghetat
Rusia si-a propus sa-si largeasca teritoriul cu inca 1,2 milioane de metri patrati, o suprafata cat intinderea Frantei, Germaniei si Italiei la un loc, care, potrivit expertilor, este bogata in rezerve de petrol si gaze naturale. Rusia vrea sa-si extinda jurisdictia asupra platoului continental al Oceanului Inghetat de Nord, in baza faptului ca acesta vine in prelungirea platoului continental al Siberiei, ceea ce, cred expertii Kremlinului, ii da dreptul sa-l considere drept teritoriu al sau. In 2009, Moscova urmeaza sa prezinte dovezi ONU pentru a demonstra ca Federatia Rusia are dreptul de a anexa oficial platoul continental al Oceanului Inghetat de Nord. Daca argumentele Moscovei vor fi considerate de ONU drept concludente, Rusia va intra in posesia unui teritoriu in subsolul caruia se afla peste 10 miliarde tone de petrol si gaze. (D.E.)
Premierul polonez pune tunurile pe Germania
Premierul polonez Jaroslaw Kaczynski a comparat Germania "din zilele noastre cu Germania anilor '30, cand la putere s-a aflat Adolf Hitler", informeaza agentiile de presa. "In Germania s-a produs ceva foarte negativ. Intr-o epoca deja trecuta, marea majoritate a europenilor nu avea curajul sa vorbeasca despre aceasta, si asa este si astazi", a declarat premierul polonez. Jaroslaw Kaczynski a comentat astfel protestele pe care tot el le-a provocat saptamana trecuta cerand pentru Polonia mai multe voturi in UE, din cauza milioanelor de morti din timpul celui de-al doilea razboi mondial, provocat de Germania nazista. Premierul polonez este celebru prin remarcile caustice la adresa Germaniei. (D.E.)
A r h i v a
  Eroii de la Tiraspol, cetateni de onoare    3 comentarii
  Ciorapeanu contesta    10 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Rusia vrea inapoi Balcanii si Marea Neagra (4019 afisari)
 Grupul de Intelectuali "Romavia" (GIR) (2610 afisari)
 Romania, trista figura (2434 afisari)
 Mincinosii EVZ, condamnati (2409 afisari)
 Az RMDSZ hatalom veget ert (2357 afisari)
 Tupeu iliescian (377 afisari)
 Jocuri politice la CNA si TVR (75 afisari)
 No comment! (72 afisari)
 Raportul CE: Progresele in cazul Romaniei exista, dar sunt insuficiente (62 afisari)
 Dick Marty acuza "zidul tacerii" din jurul inchisorilor CIA (54 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00847 sec.