Ziua Logo
  Nr. 3964 de luni, 25 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Un hacker a patruns intr-un server de mail al Pentagonului
-- Un hacker a patruns intr-un server de mail neconfindential al Pentagonului, determinand inchiderea temporara a cateva sute de conturi, a anuntat joi un purtator de cuvant al Departamentului Apararii, transmite AFP.
"Ne-am luat toate precautiile si speram sa repunem in functiune serverul foarte curand", a declarat colonelul Gary Keck.
Potrivit lui, intruziunea in serverul de mail neconfidential al serviciilor secretarului apararii, care numara mii de angajati, a fost detectata miercuri. Intre 1.000 si 1.500 de adrese au fost suspendate temporar, potrivit unui oficial de la Pentagon.
Serverul era folosit pentru mesaje electronice de ordin general, referitoare la aspecte administrative si nu la informatii secrete despre operatiuni militare, a precizat colonelul Keck.
Acesta nu a precizat cine a fost la originea atacului sau daca hackerul a putut sa citeasca e-mailuri.
Secretarul apararii Robert Gates a minimalizat si el, la o conferinta de presa de joi, consecintele acestei intruziuni, afirmand ca ea nu afecteaza operatiunile armatei americane si presupune doar neplaceri de ordin administrativ.
"Departamentul Apararii este atacat constant (...) cred ca sunt sute de atacuri pe zi" impotriva retelei sale informatice, a subliniat Gates. El a dorit sa linisteasca opinia publica, precizand ca sistemele informatice ale Pentagonului au duplicate pentru a preveni consecinte grave ale unor asemenea atacuri si ca Departamentul supravegheaza indeaproape asemenea eventuale asemenea intruziuni si are proceduri pentru a raspunde la ele.
Vestea atacarii unui server al Pentagonului vine la doua zile dupa dezvaluirea lipsei de securitate din ultimii ani a retelei Departamentului pentru Securitate Interna (DHS).
DHS a fost viitima a 844 de "incidente" legate de securitate ainfomatica, in anii fiscali 2005 si 2006, unele dintre ele soldandu-se cu virusarea sistemului, potrivit documentelor oferite de DHS, a declarat un congresman in timpul unei audieri in fata comisiei pentru securitate interna a Camerei Reprezentantilor.
"Acest lucru inseamna ca teroristii sau diferite state ar putea patrunde in bazele de date ale Departamentului pentru Securitate Interna pentru a schimba sau modifica numele pentru a permite accesul in tara al unor persoane si nici nu am sti ca au facut-o", a comentat ingrijorat congresmanul James Langevin.
 Afisari: 505  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Flamingo asteapta cresterea vanzarilor de calculatoare prin programul "Euro 200"    
 Top afisari / comentarii 
 Prostia-i la putere! (4714 afisari)
 Nevasta aspirator (3311 afisari)
 Basescu respinge santajul energetic (3244 afisari)
 Ucisa de urs (2619 afisari)
 Evadare din Auschwitz (2193 afisari)
 Elwood este cel mai urat caine din lume (853 afisari)
 Jurnalul Regelui Carol I (283 afisari)
 Hagi: Am semnat pe trei ani cu Steaua (119 afisari)
 Motiunea PD pe Sanatate respinsa cu 150 voturi "impotriva" (110 afisari)
 Basescu il intalneste iar pe Putin, la Istanbul (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00853 sec.