Ziua Logo
  Nr. 3964 de luni, 25 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Canicula ne mai fierbe o saptamana
-- In zilele urmatoare, temperaturile nu vor cobori nici macar noaptea sub 20 de grade Celsius
Temperaturile ridicate se vor mentine si saptamana viitoare, potrivit unei noi avertizari cu cod galben, transmisa, ieri, de Administratia Nationala de Meteorologie (ANMH).
Potrivit ANMH, luni (astazi - n.r.) si marti vremea va fi caniculara dupa-amiaza, cu temperaturi cuprinse intre 35 si 38 de grade Celsius. Astazi vor fi afectate de canicula in special sudul Crisanei, Banatul, Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei. Potrivit aceleiasi avertizari, temperaturile ridicate vor afecta, marti, Banatul, Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul si estul Moldovei, precum si sudul Transilvaniei. In aceleasi regiuni, indicele, temperatura - umezeala va depasi pragul critic de 80, iar starea de disconfort termic se va mentine si noaptea, cand in sud-vestul si sudul tarii temperatura aerului nu va cobori sub 20 de grade.
Morti de caldura
De martea trecuta pana vineri, canicula a ucis 22 de persoane, cele mai multe cazuri fiind inregistrate in Bucuresti, potrivit raportarilor trimise Ministerului Sanatatii de catre autoritatile de sanatate publica.
Pana joi, au murit din cauza caniculei 19 persoane, alte trei decese fiind inregistrate vineri (doua cazuri in Arad si unul in Calarasi). 14 decese au fost in Capitala, patru la Braila, doua la Arad si doua in Calarasi. In intervalul 22 iunie, ora 15.00-23 iunie, ora 19.00, s-au mai inegistrat doua decese - in judetul Arad si in judetul Vrancea, iar ieri, la pranz, Serviciul de Ambulanta Bucuresti a raportat inca un deces cauzat de temperaturile ridicate.
Si seceta produsa de canicula este in atentia specialistilor.
Recolta calamitata
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Decebal Traian Remes, a declarat, sambata, la Constanta, ca lipsa precipitatiilor va afecta si culturile insamantate in primavara, deoarece conform previziunilor meteorologice seceta va dura pana in septembrie. Cu toate acestea, in momentul de fata, potrivit lui Remes, nu exista o criza a graului, in Europa, fiind un excedent de grau de 12 milioane de tone, in aceste conditii si preturile pastrandu-se la nivelurile actuale. La nivelul intregii tari, seceta a afectat culturile de pe aproximativ 1,7 milioane de hectare, potrivit datelor centralizate pana miercuri, suprafata asigurata fiind de 700.000 de hectare. Guvernul a declarat stare de calamitate naturala in agricultura pentru zone din 34 judete si a anuntat ca va acorda despagubiri in suma de 600-750 lei/hectar, insa doar pentru culturile asigurate, si unde au fost inregistrate pagube mai mari de 30% din productie.
Ca o consolare tarzie, Decebal Traian Remes a anuntat ca fermierii vor fi ajutati, cu fonduri europene si de la bugetul statului, sa-si achizitioneze sisteme de irigatii. (C.P.)
 Afisari: 1047  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ajutor pentru fermieri.   de Aladin
A r h i v a
  Sanatatea migratoare    1 comentariu
  Incepe Bac'-ul    
  Chiliman cere protejarea parcului Bordei    2 comentarii
  Proiect Sicilia - Romania    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Prostia-i la putere! (4714 afisari)
 Nevasta aspirator (3311 afisari)
 Basescu respinge santajul energetic (3244 afisari)
 Ucisa de urs (2619 afisari)
 Evadare din Auschwitz (2193 afisari)
 Elwood este cel mai urat caine din lume (853 afisari)
 Jurnalul Regelui Carol I (283 afisari)
 Hagi: Am semnat pe trei ani cu Steaua (119 afisari)
 Motiunea PD pe Sanatate respinsa cu 150 voturi "impotriva" (110 afisari)
 Basescu il intalneste iar pe Putin, la Istanbul (89 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00910 sec.