Ziua Logo
  Nr. 3963 de sambata, 23 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PLD singur la PE
Delegatia Permanenta a PLD a adoptat ieri o rezolutie prin care cere partidelor si societatii civile sa se implice in dezbaterile privind modificarea Constitutiei. "PLD sustine formarea Uniunii pentru o noua Republica, care nu se doreste a fi un partid politic, ci miscarea necesara elaborarii noii Constitutii. La ea vor participa forte politice si societatea civila in egala masura", a declarat Valeriu Stoica. In privinta euroalegerilor, Gheorghe Flutur a tinut sa precizeze ca PLD va merge singur pe liste. El a dorit sa infirme astfel zvonurile care spuneau ca oferta PLD de a participa pe liste comune cu PD a fost respinsa de acestia. Flutur a mentionat ca vor continua negocierile cu democratii pentru incheierea unui Protocol de colaborare politica si parlamentara, dar ca scrutinul din toamna da posibilitatea PLD "sa se valideze prin alegeri". La randul sau, Valeriu Stoica a afirmat ca "PLD a scos din vocabularul politic termenul de fuziune si vorbeste doar despre unificarea fortelor de centru dreapta". (C.A.)
Parteneriat Timis-Rosenheim
Judetele Timis si Rosenheim, din Germania, au sarbatorit in aceasta saptamana, la Timisoara, cinci ani de parteneriat de succes. Vicepresedintele Consiliului Judetean Timis, Marius Popovici, a precizat ieri, intr-un comunicat, ca "in toti acesti ani, Timis si Rosenheim s-au bucurat de o buna colaborare interjudeteana, de initierea a numeroase cooperari in cele mai diverse domenii, dar si de un substantial ajutor primit de locuitorii judetului Timis in perioada inundatiilor". El a aratat ca reprezentantii judetului german au facut lobby Romaniei si in special Timisului, si au sprijinit integrarea in UE. Potrivit comunicatului, in cadrul sedintei festive ce a avut loc la Timisoara, presedintele CJ Rosenheim, Max Gimple, a apreciat ca fiind foarte importanta aceasta relatie dintre cele doua regiuni si a avansat propunerea stabilirii unei colaborari in domeniul medicinii, dar si a unui parteneriat intre scolile din cele doua judete. (D.I.)
PSD agita motiunea de cenzura
Pesedistii au reluat amenintarile cu motiunea de cenzura la adresa Guvernului Tariceanu, in cazul in care proiectul social-democratilor privind majorarea punctului de pensie nu va fi votat marti de parlamentari. Vicepresedintele PSD, Dan Nica, a anuntat ieri ca partidul sau a pregatit deja o motiune de cenzura, care vizeaza teme sociale, pe care ar putea sa o depuna la Parlament la inceputul acestei saptamani. El a sustinut ca momentul in care va fi introdusa motiunea va fi decis luni, in cadrul Biroului Politic al PSD. Nica a insistat ca documentul ar putea fi depus luni-dupa amiaza sau marti dimineata, dar retras in cazul in care marti vor fi votate modificarile legislative propuse de social-democrati. Nica a mai spus ca motiunea de cenzura a PSD ar putea fi supusa votului in Parlament pana in 30 iunie, cand se incheie sesiunea parlamentara actuala. Liderii PSD au discutat, miercuri, cu premierul Tariceanu si cu ministrii Paul Pacuraru si Varujan Vosganian pe tema proiectului social-democrat privind majorarea punctului de pensie, insa nu au ajuns la nici o concluzie. (R.I.P.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Geoana esti pe calea buna   de cosor ion
A r h i v a
  Cazut din harta    33 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Talpes interlopul (3088 afisari)
 Regatul homosexualilor (2898 afisari)
 Geniu cu pampers (2687 afisari)
 Cazut din harta (2439 afisari)
 Dezvaluiri din culisele diplomatice (2302 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00971 sec.