Ziua Logo
  Nr. 3963 de sambata, 23 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Colentina otravita
Specialistii Autoritatii pentu Sanatate Publica (ASP) Bucuresti au atentionat ieri, ca exista restrictie de imbaiere pe traseul raului Colentina pe motiv ca rezultatele fizico-chimice si microbiologice ale probele recoltate de catre inspectori arata ca populatia risca imbolnavirea in aceste ape.
De asemenea, ASP a atras atentia Administratiei Lacuri si Agrement Bucuresti ca trebuie afisate panouri, in locuri vizibile, care sa avertizeze populatia asupra pericolului de imbolnavire, in toate bazele de agrement amplasate in aceste zone.
In perioada 1-15 iunie, ASP Bucuresti a efectuat controale in sase stranduri si trei piscine acoperite: Strandul Tineretului, Strandul Berceni, Strandul Crangasi, SC Cara Impex SRL, Strandul Drumul Taberei, Strandul Vacaresti, Hotel Intercontinental, Clubul Diplomatilor si Complex Sportiv "Lia Manoliu". In urma recoltarii a 26 de probe de apa din strandurile mentionate s-a constatat incadrarea in limitele stabilite de STAS 12585/1987 pentru apa de imbaiere. (C.P.)
Se scumpeste Posta
Compania Nationala Posta Romana (CNPR) va majora, incepand cu 1 august, tarifele pentru corespondenta si colete. Tariful pentru plicurile de cel mult 20 de grame va creste de la 0,5 lei la 0,8 lei, pentru cele intre 21 si 50 de grame se va majora cu 0,3 lei, la 1, 1 lei, iar pentru plicurile care cantaresc intre 50 si 100 de grame costul va creste tot cu 0,3 lei, la 1,4 lei. Expeditia de ziare, periodice, harti si cataloage va costa 0,5 lei pentru pachetele de 20 de grame (cu 0,2 lei mai mult). Tarifele au fost dublate pentru coletele cu mase cuprinse intre 21 si 250 de grame. Tariful pentru colete va creste pana la un leu pe kilogram, fata de pretul de 0,6 lei practicat acum, tariful de inregistrare urmand sa fie majorat de la 0,6 lei la un leu. (G.M.)
Anunt CASMB
Casa de Asigurari de Sanatate a Municipiului Bucuresti (CASMB) anunta declansarea perioadei de incheiere a contractelor pentru punerea in aplicare a Ordinului MSP/CNAS 994/354/2007, privind aprobarea Normelor metodologice pentru realizarea si raportarea activitatilor specifice din cadrul Programului national privind evaluarea starii de sanatate a populatiei in asistenta primara. Cererea tip si opis-ul cuprinzand documentele necesare in vederea contractarii, pot fi descarcate de pe site-ul CASMB: www.casmb.ro sau pot fi solicitate la sediile CASMB, astfel: pentru furnizorii de servicii asistenta medicala primara - sediul Pantelimon, Sos. Pantelimon 292, Sector 2; pentru furnizorii de servicii medicale paraclinice - sediul Lascar, Vasile Lascar 27, Sector 2. Dosarele de contractare se pot depune incepand cu data de 22.06.2007, intre orele 09.00-14.00, la cele doua sedii. (C.P.)
Ericsson premiaza studenti
Ericsson a premiat, ieri, la cea de-a treia editie a Premiilor Ericsson pentru Excelenta in Telecomunicatii, studentii din anii terminali si absolventi ai facultatilor de telecomunicatii din Bucuresti, Cluj, Galati, Iasi si Timisoara pentru lucrarile realizate. Prin proiectul demarat in urma cu trei ani in Romania, Ericsson urmareste pomovarea activitatii stiintifice a universitasilor romanesti si recunoasterea capacitatii tinerilor ce vor activa in domeniul telecomunicatiilor. "Romania detine un potential vast in ceea ce priveste educatia la standarde inalte. Dorim sa incurajam toti studentii din Universitatile romanesti de profil si le dam ocazia de a putea demonstra acest potential", a declarat Adriana Boersma - Rodriguez, Country Manager Ericsson Romania & Moldova. Ericsson prefigureaza viitorul comunicatiilor mobile si de Internet in banda larga furnizand solutii inovatoare in peste 140 de tari. (E.I.)
 Afisari: 171  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cartier in Bordei    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Talpes interlopul (3088 afisari)
 Regatul homosexualilor (2898 afisari)
 Geniu cu pampers (2687 afisari)
 Cazut din harta (2439 afisari)
 Dezvaluiri din culisele diplomatice (2302 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01040 sec.