Ziua Logo
  Nr. 3963 de sambata, 23 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Stirbu, secretar la Culte
Fostul subprefect al judetului Olt, fost vicepresedinte al PNL Olt, Gigel Sorinel Stirbu, a fost numit miercuri secretar de stat la Ministerul Culturii, dupa ce predecesorul lui. Adrian Lemeni, a fost numit consilier personal in Cancelaria primului-ministru.
Fost preot, pana in 2001, Gigel Stirbu este un prosper om de afaceri in judetul Olt si finul lui Calin Popescu Tariceanu, care i-a botezat unul dintre copii. Noul secretar de stat este absolvent de teologie si a parcurs cursurile Scolii Nationale de Studii Administrative din Franta si ale Institutului National de Administratie Publica din Romania. Ministrul Adrian Iorgulescu a declarat in ultima perioada ca institutia pe care o conduce va avea trei secretari de stat, in loc de doi, cat are in prezent. Pentru ca functia de comisar pentru Sibiu, Capitala Culturala Europeana. detinuta de Sergiu Nistor, e asimilata celei de secretar de stat, Stirbu ocupa singurul post de secretar propriu-zis. Potrivit unor surse din domeniul cultural, dupa modificarea organigramei, al treilea secretar de stat in MCC ar putea fi criticul literar Ion Bogdan Lefter, cu care s-au purtat negocieri in acest sens. (L.I.)
Filme asiatice in festival
Intre 1 si 8 iulie, la cinematograful bucurestean Union se va desfasura festivalul Fest"Asia", in cadrul caruia vor fi prezentate lungmetraje asiatice premiate la Cannes si Venetia, "Takeshis'", filmul autoreferential al lui Takeshi Kitano, precum si productii underground. Festivalul, ajuns la a treia editie (primele doua au avut loc in 2002 si 2004), cuprinde filme care nu au mai rulat la Bucuresti, realizate in ultimii doi ani in Coreea de Sud, Hong Kong, China, Singapore, Japonia. Evenimentul organizat de asociatia ESTE'N'EST se va deschide cu "Masina de lux", in regia lui Chao Wang, care a castigat anul trecut premiul Un Certain Regard la Cannes. Programul mai cuprinde o serie de titluri din underground-ul cinematografiei asiatice, filmate pe digital: "Latraturi de dupa-amiaza", "Geo-Lobotomy" si "Visul unei zile de caine". Fest'Asia este organizat cu sprijinul Japan Foundation, Ambasada Japoniei, Independenta Film, TIFF si Transilvania Film. (M.A.)
Portret clasic pe strada Paris
Joi seara, intr-o atmosfera in care a dominat un "iz interbelic", dar cu o specificare clara ca traditia nu exclude modernismul si nici modernul nu omoara traditia, s-a deschis studioul de portret clasic FotoCabinet in acelasi spatiu in care a inceput sa functioneze British Gallery, creand o imbinare "a trecutului parfumat", pentru a satisface nevoia de frumusete. Fotografia portret realizata cu multa pricepere si gust artistic a fost imbinata cu decoratiuni interioare specifice unei case englezesti. Este vorba de un studio foto si de un magazin, dar prezentate altfel. Pornind de la ideea ca frumusetea "se gaseste astazi intr-un impas ingrijorator, ca tehnologia tot mai insistenta, natura tot mai devastata, dezastrul tot mai iminent tulbura iremediabil frumusetea lumii, artistul Eugen Ciocan si Marius Plesa, un inginer automatist, caruia ii apartine spatiul de pe strada Paris, si-au reunit fortele pentru a crea posibilitatea "unui moment de reflexie" asupra stilului in care vrem sa traim. (D.C.)
 Afisari: 119  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Scandal la Venetia    1 comentariu
  Hara-mara in presa romana    1 comentariu
  Penciulescu, din nou la TNB    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Talpes interlopul (3088 afisari)
 Regatul homosexualilor (2898 afisari)
 Geniu cu pampers (2687 afisari)
 Cazut din harta (2439 afisari)
 Dezvaluiri din culisele diplomatice (2302 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01094 sec.