Ziua Logo
  Nr. 3960 de miercuri, 20 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Nagy din nou la Parchet
Ministrul suspendat al Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Zsolt Nagy, a studiat ieri probele stranse de procurori impotriva sa, in dosarul privatizarilor strategice din domeniul energetic. Nagy a stat doua ore si jumatate la Parchet, declarand la iesire ca a vazut stenogramele convorbirilor telefonice purtate de membrii gruparii conduse de bulgarul Stamen Stancev, insa acestea nu il incrimineaza cu nimic. Zsolt Nagy se va intalni din nou cu procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), saptamana viitoare. Ministrul suspendat al Comunicatiilor este acuzat de sprijinire a unui grup infractional organizat cu caracter transnational si de tradare prin transmitere de secrete, in legatura cu privatizarile unor societati romanesti. In rezolutiile procurorilor DIICOT se arata ca Zsolt Nagy a sprijinit gruparea condusa de consultantul bulgar Stamen Stancev, cu care a stabilit legaturi stranse, pentru a favoriza castigarea licitatiilor in privinta unor societati romanesti. Potrivit procurorilor, Zsolt Nagy avea misiunea de a verifica in permanenta daca telefoanele membrilor grupului condus de Stancev erau interceptate de serviciile romane de informatii. Pe 11 iunie, presedintele Traian Basescu a semnat decretul privind suspendarea lui Nagy din functia de ministru, el fiind inlocuit ieri cu Laszlo Borbely, ministrul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. (A.G.)
Amanare pentru Voiculescu
Curtea de Apel Bucuresti a amanat pentru 26 iunie o decizie asupra eventualei suspendari a judecarii contestatiei liderului PC Dan Voiculescu fata de decizia Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) pentru a trimite dosarul la Curtea Constitutionala. Avocatul lui Dan Voiculescu, senatorul PC Sergiu Andon, a afirmat ca, in cadrul sedintei de judecata de ieri, reprezentantul Ministerului Public a fost de acord "in parte" cu neconstitutionalitatile invocate in acest proces privind contestarea de catre liderul conservator a unei decizii CNSAS.
Avocatul Sergiu Andon a sustinut ca insasi legea CNSAS lezeaza drepturi constitutionale, intrucat ar trebui sa fie doar o autoritate administrativa autonoma, insa este un organism care isi depaseste atributiile. In august 2006, Colegiul CNSAS a respins contestatia liderului PC Dan Voiculescu la decizia Colegiului potrivit careia politicianul conservator a colaborat cu fosta Securitate, in sensul de politie politica. (A.G.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Zsolt Nagy   de George de Ro
A r h i v a
  Statul cu handicap    1 comentariu
  Pasta de dinti, drog in puscarii    1 comentariu
  Spaga pentru avioane se apropie de Romania    1 comentariu
  Incaierare intre US Army si bodyguarzi    5 comentarii
  Saguna acuza DNA la Senat    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Basescu nu poate. Si da vina pe Moscova (3171 afisari)
 Rasputin ucis de britanici (2817 afisari)
 Mitocanul de la malul marii (2238 afisari)
 Pasajul ingropat (2219 afisari)
 Tur virtual al buncarului lui Hitler (2155 afisari)
 Iliescu a scapat (379 afisari)
 Demisionar de la Cotroceni pentru o restanta (245 afisari)
 Sarko a baut numai ceai la intalnirea cu Putin (129 afisari)
 Avantaj PNL: PSD ar fi promis sa nu introduca motiune de cenzura (73 afisari)
 Partidele l-au lasat pe premier sa stabileasca data euroalegerilor (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00939 sec.