Ziua Logo
  Nr. 3960 de miercuri, 20 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Putin comparat cu Popeye Marinarul
Presedintele rus Vladimir Putin a fost criticat dur de presedintele Comisiei pentru Relatii Internationale din Camera Reprezentantilor a Congresului american, Tom Lantos, care l-a comparat pe liderul de la Kremlin cu "marginitul Popeye Marinarul". Lantos, care a facut acest comentariu inainte de vizita in SUA a unei delegatii a Dumei de Stat, a taxat declaratiile lui Putin privind redirectionarea rachetelor rusesti spre Europa drept "exclusiv tampite". Referindu-se la autoritatile ruse, Lantos a spus ca acestea "mananca spanacul veniturilor din petrol, iar spre Kremlin curg miliarde, si cu fiecare miliard muschii lui Putin se umfla si mai tare". Tom Lantos nu se afla la primul atac de acest fel, recent el numindu-l pe fostul cancelar Gerhard Schr�der "prostituata politica". (D.E.)
Teheranul agita arma petrolului
Autoritatile de la Teheran nu exclud posibilitatea de a folosi arma petrolului in confruntarea cu SUA, daca statul american va recurge la actiuni militare impotriva Republicii Islamice in cazul programului nuclear pe care aceasta il dezvolta, a avertizat un oficial iranian. "Cata vreme americanii nu exclud posibilitatea lansarii unei actiuni militare in legatura cu problema nucleara, Iranul nu va lasa de-o parte arma petrolului", a declarat reprezentantul Iranului in Organizatia Statelor Exportatoare de Petrol (OPEC), Hossein Kazempour Ardebili. Daca Iranul ar intrerupe exporturile de petrol, piata mondiala s-ar confrunta cu un nou soc, iar preturile titeiului ar creste semnificativ, depasind nivelul de 100 de dolari pe baril, a spus oficialul iranian. (D.E.)
Rumsfeld stia de abuzurile din Abu Ghraib
Generalul Antonio Taguba, care a anchetat abuzurile din inchisoarea irakiana Abu Ghraib, se indoieste de integritatea fostului secretar al Apararii Donald Rumsfeld, sugerand ca acesta a mintit cand a declarat ca nu stia despre aceste ilegalitati. Intr-un interviu pentru The New Yorker, Taguba a spus ca si presedintele George W. Bush "trebuia sa stie" de atrocitati, desi liderul de la Casa Alba sustine ca a aflat de ele din presa. Fostul sef al Pentagonului a mintit in 2004, in cursul audierii in Congres, cand a afirmat ca aflase de abuzuri cu doar o zi inainte. "Fotografiile fusesera trimise la Pentagon de cateva saptamani, daca ar fi dorit sa le vada", a subliniat generalul. (D.E.)
 Afisari: 263  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Ramsfeld nu numai ca stia...   de Zen
Tom Lantos:)))   de Zen
A r h i v a
  Basescu nu vrea rusi la Nistru    2 comentarii
  Frattini critica justitia bulgara    1 comentariu
  Franta are un nou Guvern pentru urmatorii cinci ani    2 comentarii
  Olmert la Washington, Barak la Aparare    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Basescu nu poate. Si da vina pe Moscova (3171 afisari)
 Rasputin ucis de britanici (2817 afisari)
 Mitocanul de la malul marii (2238 afisari)
 Pasajul ingropat (2219 afisari)
 Tur virtual al buncarului lui Hitler (2155 afisari)
 Iliescu a scapat (379 afisari)
 Demisionar de la Cotroceni pentru o restanta (245 afisari)
 Sarko a baut numai ceai la intalnirea cu Putin (129 afisari)
 Avantaj PNL: PSD ar fi promis sa nu introduca motiune de cenzura (73 afisari)
 Partidele l-au lasat pe premier sa stabileasca data euroalegerilor (52 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01803 sec.