Ziua Logo
  Nr. 3958 de luni, 18 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Taranistii tintesc 20%, prin Alianta
Liderii PNTCD vorbesc despre o Alianta PNL- PNTCD- AP care are ca principal scop participarea pe liste comune la alegerile pentru Parlamentul European si obtinerea unui scor de minim 20%. "In perioada urmatoare se vor face demersuri pentru urgentarea semnarii protocolului. Suntem increzatori in succesul acestei aliante si consideram ca zvonurile privind scaderea PNL in sondaje si plafonarea PNTCD sunt doar incercari disperate de a impiedica aparitia unei forte politice autentice de centru dreapta. Nimeni nu poate ingropa si PNTCD, si PNL", a declarat, la sfarsitul saptamanii, presedintele taranist Marian Milut. Potrivit prim-vicepresedintelui Aurelian Pavelescu, "diferenta intre CDR si noua alianta este absenta fostilor ministri Traian Basescu, Sorin Frunzaverde, Radu Berceanu, Valeriu Stoica, Anca Boagiu". "Ei au fost cei care au distrus spiritul CDR. Este nevoie de o noua constructie fara PD si PLD care sa defineasca Dreapta romaneasca. Ea va aduce in discutie noi teme, altele decat demisia premierului", a spus Pavelescu. (O.B.)
Nou ambasador al Frantei la Bucuresti
Franta are un nou ambasador in Romania. Este vorba despre Henri Paul, fost - pana de curand - director de Cabinet al ministrului Culturii din Guvernul Villepin - Renaud Donnadieu de Vabre. Henri Paul este inalt functionar, expert la Curtea de Conturi si nu a mai activat pana in prezent in diplomatie. Henri Paul a fost numit imediat inainte de alegeri, prin decret prezidential semnat de Jacques Chirac, la propunerea fostului ministru de Externe, Phillippe Douste Blazy. Ambasadorul Herve Bolot, actualul titular al postului de la Bucuresti, a fost la randul sau, numit la post in Vietnam. In schimb Bulgaria are parte de un diplomat de cariera, in persoana lui Etienne de Montaigne de Poncins, si el fost sef de cabinet-de aceasta data la ministerul Afacerilor Europene, pe langa Catherine Colonna. (Marcela FERARU)
Stanga franceza, umilita
Electoratul francez a fost convocat, ieri, la urne, in cadrul celui de-al doilea tur de scrutin al legislativelor, in urma caruia vor fi desemnati cei 577 de membri ai Adunarii Nationale. Sectiile de votare s-au deschis la ora locala 08:00 (09:00, ora Romaniei). Partidul de dreapta UMP (Unitatea pentru o Miscare Populara), al presedintelui Nicolas Sarkozy, este principalul favorit si, conform tuturor sondajelor, va obtine majoritatea absoluta in Adunarea Nationala, singura necunoscuta fiind scorul meciului electoral. Partidul Socialist le-a cerut simpatizantilor sai sa se mobilizeze pentru a incerca sa obtina cat mai multe mandate de deputat. In actuala Adunare, socialistii dispun de 149 de mandate, in timp ce UMP ocupa 359 de fotolii parlamentare. Ultimele birouri de vot urmau sa se inchida aseara, la ora locala 20:00 (21:00, ora Romaniei). In primul tur de scrutin, desfasurat la 10 iunie, au fost alesi 110 deputati - 109 ai UMP si numai unul al Partidului Socialist. (I.C.)
 Afisari: 353  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Ambasadorul Frantei la Bucuresti   de Un Agricultor
Fericiti cei saraci cu duhul!   de Un Agricultor
taranistii si alianta,tintesc 20%   de cosor ion
A r h i v a
  "Sunteti de o nesimtire incredibila"    15 comentarii
  Sustinere pe degeaba    
  Grupul de la Cluj ameninta cu demisia    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Secretul lui Macovei (3565 afisari)
 De la premiul Pulitzer la Paris Hilton (2616 afisari)
 Stanga postcomunista - o istorie a minciunii (2572 afisari)
 Apocalipsa dupa Newton (2485 afisari)
 "Sunteti de o nesimtire incredibila" (2440 afisari)
 Iliescu invinuit de omor in dosarul Mineriadei din '90 (556 afisari)
 Liberalul Dorin Chirtoaca, noul primar al Chisinaului (135 afisari)
 Guvernul Tariceanu, atacat cu aceleasi motiuni de PSD si PD-PLD (90 afisari)
 Designerul Gianfranco Ferre a incetat din viata (74 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00969 sec.