Ziua Logo
  Nr. 3956 de vineri, 15 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Stiri pe scurt
Rusii nu se tem de rachetele americane
Noile tipuri de rachete balistice vor garanta securitatea Rusiei timp de cateva decenii, a declarat comandantul diviziei de rachete strategice. Presedintele considera consolidarea armatei ruse drept o prioritate. El considera rachetele strategice un mod vital de garantare a securitatii militare a tarii, noteaza Mediafax. Rusia a testat, luna trecuta, un nou model de racheta intercontinentala purtatoare de mai multe focoase nucleare, care pot fi orientate spre tinte diferite, in mod independent. Oficialii armatei ruse sustin ca noua racheta poate penetra orice scut antiracheta, chiar si cel pe care Statele Unite intentioneaza sa il amplaseze in Europa Centrala. El a declarat ca desfasurarea rachetelor de tip RS-24 se va realiza in urmatorii ani. (D.E.)
Kurt Waldheim a decedat
Fostul presedinte austriac Kurt Waldheim a decedat ieri, la Viena, la varsta de 88 de ani, din cauza unui infarct, a anuntat familia defunctului. Waldheim, presedinte al Austriei in perioada 1986-1992 si secretar general al ONU intre 1972 si 1981, a fost spitalizat la sfarsitul lunii mai, fiind suspectat de o boala infectioasa. El a parasit spitalul saptamana trecuta si a decedat ieri dimineata, inconjurat de familia sa. Amintirea lui Waldheim, o grandioasa figura politica a secolului XX, a fost, din pacate, umbrita, de dezvaluirile privind trecutul sau de ofiter in armata lui Hitler in Balcani, pe care a evitat sa le declare. (D.E.)
Rothschild a murit
Mega-bancherul Guy de Rothschild, a murit ieri la Paris, la varsta de 98 de ani. Familia de bancheri evrei Rothschild a lucrat vreme de secole pentru casele regale europene, contribuind la progresul economic mondial. Baronul Guy de Rothschild s-a nascut in 1909, la Paris, si a asistat neputincios la confiscarea uriasei sale averi de catre nazistii lui Hitler, si apoi la constrangerile impuse de socialistii frangezi ai lui Francois Mitterrand. Imperiul financiar recladit de Rothschild a trecut sub un anume control de stat intre anii 1967-1979. Iritat de toate aceste masuri socialiste, Rothschild a parasit Franta si s-a stabilit la New York, dupa ce
i-a acuzat pe socialisti, in influentul cotidian parizian "Le Monde", ca s-au lasat influentati de antisemitismul francez. Lasa in urma sa doi fii, Eduard si David, si o imensa avere. (T.S.)
 Afisari: 293  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ungaria ataca Romania pentru UDMR    10 comentarii
  Cooperarea la Marea Neagra - blocata de conflictele inghetate    
  Gaza a devenit un "Hamasland" insangerat    11 comentarii
  Biserica raspunde ziarului Le Monde    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Papagalul (5343 afisari)
 Crescatoria de papagali (4421 afisari)
 Abuz DNA la Curtea de Conturi (2499 afisari)
 Regii asfaltului prinsi la furat (2259 afisari)
 PNG s-a dezumflat sub 5% (2142 afisari)
 Mineriada, varianta Iliescu (326 afisari)
 Geoana: Daca nu se rezolva criza, PSD nu are retinere pentru motiune de cenzura sau anticipate (124 afisari)
 Razboi civil in Gaza (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01016 sec.