Ziua Logo
  Nr. 3956 de vineri, 15 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Cooperarea la Marea Neagra - blocata de conflictele inghetate
Sesiunea din acest an a Adunarii Parlamentare a Organizatiei pentru Cooperare Economica la Marea Neagra (PABSEC) desfasurate miercuri la Varna a marcat diferentele majore create intre statele membre de conflictele din regiunea pontica.
In ciuda declaratiilor care remarcau dorinta de cooperare, reprezentantul Azerbaidjanului Asaf Hajiyev a afirmat ca tara sa nu va aborda proiectele regionale de dezvoltare pana in momentul in care vor fi retrase trupele armene de pe teritoriul Azerbaidjanului. Hajiyev s-a referit la disputata regiune Nagorno-Kharabah, revendicata de Armenia si Azebaidjan. Desi ceilalti delegati au tacut asupra subiectului conflictelor inghetate din regiune sau au avut pozitii blande, totusi conflictele din Transnistria si Osetia pe langa cel din Nagorno-Kharabah nu vor permite o dezvoltare reala a regiunii in ciuda numeroaselor proiecte generoase existente.
Eurodeputata Roberta Anastase a afirmat in cadrul sesiunii generale PABSEC ca regiunea Marii Negre a devenit o prioritate pentru Uniunea Europeana, mai ales dupa aderarea Romaniei si Bulgariei la forumul comunitar. Avand in lucru un raport privind regiunea Marii Negre pentru Parlamentul European, eurodeputata Roberta Anastase a amintit faptul ca actuala presedintie germana a Uniunii Europene a inscris regiunea Marii Negre printre prioritatile sale. "Raportul meu va examina comunicarea Comisiei Europene si oportunitatile de a realiza o reala cooperare cu tarile din regiunea Marii Negre, atat la nivel guvernamental, cat si parlamentar", a mai afirmat Roberta Anastase. (George DAMIAN)
 Afisari: 388  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ungaria ataca Romania pentru UDMR    10 comentarii
  Gaza a devenit un "Hamasland" insangerat    11 comentarii
  Biserica raspunde ziarului Le Monde    7 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Papagalul (5343 afisari)
 Crescatoria de papagali (4421 afisari)
 Abuz DNA la Curtea de Conturi (2499 afisari)
 Regii asfaltului prinsi la furat (2259 afisari)
 PNG s-a dezumflat sub 5% (2142 afisari)
 Mineriada, varianta Iliescu (326 afisari)
 Geoana: Daca nu se rezolva criza, PSD nu are retinere pentru motiune de cenzura sau anticipate (124 afisari)
 Razboi civil in Gaza (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00897 sec.