Ziua Logo
  Nr. 3956 de vineri, 15 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Perchezitie in cazul bratarilor dacice
Apartamentul unui clujean a fost perchezitionat ieri de procurorii care ancheteaza dosarul bratarilor dacice, barbatul fiind dealer de antichitati si, potrivit Mediafax, ar fi vandut prin firmele lui doua bratari dacice. Gelu Radu, fratele lui Horea Radu - barbatul a carui locuinta a fost perchezitionata - a declarat ca fratele lui a fost citat ca martor in celebrul proces al bratarilor dacice de la Alba Iulia, iar pentru ca a refuzat sa ofere amanunte despre anumite persoane care erau clienti ai firmelor lui din Statele Unite ale Americii si din Anglia a intrat sub acuzare. "El are doua firme, una in SUA si una in Anglia, care se ocupa legal cu comertul de antichitati. Prin intermediul unei firme, intr-o tara democratica, el a intermediat cumpararea a doua bratari dacice, care nu erau declarate furate, aveau absolut toate actele, a recunoscut acest lucru, dar procurorii il forteaza sa dea numele clientilor, fapt protejat prin contractele pe care le-a semnat. Din acest moment au inceput o serie de abuzuri asupra lui si totul a culminat cu aceasta perchezitie", a declara fratele lui Horia Radu. La momentul actual, Horia Radu se afla in Anglia, unde are rezidenta permanenta. (A.G.)
Mita la Rutiera
Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au retinut un ofiter cadrul Politiei Rutiere a Capitalei pentru luare de mita. Politistul a fost prezentat, ieri, magistratilor Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva. Augustin Doru Soare a fost prins in flagrant in timp ce primea mita de la un barbat in schimbul rezolvarii favorabile a dosarului in care era cercetat pentru infractiuni rutiere. Potrivit acuzarii, din probele administrate de procurori, in cursul lunii mai 2007, subcomisarul de politie Augustin Doru Soare a pretins suma de 400 de euro de la un barbat, pentru a-i diminua raspunderea penala intr-un dosar penal in care acesta era cercetat pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul neinmatriculat, fara a avea permis de conducere si avand o alcoolemie peste limita legala. "In schimbul banilor, Augustin Doru Soare a promis sa administreze ca proba in beneficiul denuntatorului recalcularea alcoolemiei, pentru reducerea valorii acesteia", precizeaza autoritatile. Ofiterul a fost prins in flagrant, in cursul zilei de miercuri, in timp ce primea de la denuntator 300 de euro. In aceeasi zi, procurorii au dispus retinerea politistului pentru 24 de ore. (O.R.)
Tineri aspiranti la un loc de politist
Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza" Bucuresti va sustine la sfarsitul lunii iulie concursul de admitere. Concurenta este si anul acesta acerba, 3163 de aspiranti si-au depus dosarele pentru admiterea la Facultatea de Politie, care pregateste ofiteri specialisti, licentiati in stiinte juridice si drept, ceea ce inseamna 9.3 candidati pe un loc. Alti 466 de concurenti vor lupta pentru un loc la Politia de Frontiera, in timp ce pentru Jandarmerie s-au inscris 488 de tineri. Numai 155 dintre candidati au ales Facultatea de Pompieri, iar alti 81 vor sa lucreze in Penitenciare. Inscrierile s-au finalizat deja, numai Facultatea de Arhivistica isi mai asteapta concurentii intrucat pentru aceasta specializare inscrierile se vor finaliza mai tarziu. Pompieri si Facultatea de Arhivistica vor da startul probelor scrise pe 26 iulie, urmate de Facultatea de Politie care va sustine
testele scrise pe 31 iulie si 1 august. (O.R.)
 Afisari: 248  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Cazul INM clasat    1 comentariu
  Plangere la CEDO in dosarul spionilor    
  Politist acuzat de un grav accident rutier    1 comentariu
  Teparul din Caracas    3 comentarii
  Ministrul mortii denuntat la DNA    3 comentarii
  Dispute in privinta retrocedarii Branului    
 Top afisari / comentarii 
 Papagalul (5343 afisari)
 Crescatoria de papagali (4421 afisari)
 Abuz DNA la Curtea de Conturi (2499 afisari)
 Regii asfaltului prinsi la furat (2259 afisari)
 PNG s-a dezumflat sub 5% (2142 afisari)
 Mineriada, varianta Iliescu (326 afisari)
 Geoana: Daca nu se rezolva criza, PSD nu are retinere pentru motiune de cenzura sau anticipate (124 afisari)
 Razboi civil in Gaza (69 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01122 sec.