Ziua Logo
  Nr. 3954 de miercuri, 13 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Breban si criticii sai
Invitatul editiei de azi al programului "Scriitorul si criticii sai", derulat in Sala Oglinzilor de la orele 17.00, este Nicolae Breban. La discutiile moderate de Gabriel Chifu vor participa Gabriel Dimisianu, Alex Stefanescu, Mircea Iorgulescu si Daniel Cristea Enache. (L.D.)
Arta, o sansa
Pe 15 iunie, de la orele 16.00, Filarmonica din Sibiu (Sala Thalia) va gazdui o serie de evenimente cultural-artistice, dedicate integrarii prin arta a copiilor si tinerilor cu dizabilitati, sub genericul "Arta - o sansa pentru fiecare". Initiat de baroana Emma Nicholson de Winterbourne si desfasurat sub egida Grupului la Nivel Inalt pentru Copiii Romaniei, ca o componenta a Strategiei nationale de actiune comunitara, proiectul si-a propus sa valorifice experientele de buna practica dobandite in cadrul Strategiei judetene, implementata in Sibiu, respectiv programele si activitatile initiate de liceenii voluntari si de artisti pentru includerea copiilor cu nevoi speciale din centrele de plasament, scolile speciale, centrele de zi. Dupa ceremonia de premiere a celor mai talentati copii, va avea loc un spectacol interactiv: copii-artisti consacrati, in care vor evolua ansambluri ale Palatelor Copiilor din Sibiu si Bucuresti, tinere talente premiate la nivel national si international, alaturi de copii din sistemul de protectie si din scoli speciale, cu concursul Mihaelei Radulescu, al naistului Nicolae Voiculet si al lui Florin Chilian. (L.I.)
Sibiul filatelic
Sibiul anului in curs reprezinta Romania prin traditiile sale, prin arhitectura sa, muzica, istoria, teatrul, prin Cioran, Blaga sau Goga, ori prin expozitiile si multiplele manifestari culturale. Romfilatelia a realizat emisiunea filatelica "Sibiu - Capitala Culturala Europeana" (formata din sase timbre, o colita dantelata, doua plicuri "Prima zi" si patru carti postale maxime), ce a fost lansata luni. Timbrele aduc in prim-plan imagini de epoca ale unor monumente reprezentative ale vechiului Sibiu: Primaria Veche - Casa Altemberger, Biserica Parohiala Evanghelica, Palatul Brukenthal si Statuia Sf. Nepomuk la 1935, Podul Mincinosilor si Turnul Sfatului, ansamblul Pietei Mari pe la 1780 precum si o Panorama a Sibiului in 1790. Pe colita este o reconstituire a Cetatii Sibiului de la mijlocul veacului al XVII-lea. (L.I.)
Jurnalismul pe nemteste
Termenul de inscriere pentru concursul de jurnalism organizat de catre Deutsche Welle si Ambasada Germaniei la Bucuresti a fost prelungit pana la finele acestei luni. Candidatii trebuie sa aiba pana in 35 de ani, temele materialelor fiind la alegere (intre "Ce impact are aderarea Romaniei la UE asupra relatiilor germano-romane?" si "Ce efect va avea presedintia germana a Consiliului UE asupra Romaniei?"). Sunt acceptate materiale scrise (max. 3000 semne) sau audio-video (intre 3 si 5 minute), care au fost obligatoriu publicate/difuzate in perioada 1 martie-30 iunie. Participantii trebuie sa mai precizeze numele, prenumele, adresa exacta, numarul de telefon si adresa de e-mail, data nasterii, adresa institutiei de presa unde a aparut materialul, dovada publicarii (in cinci exemplare). Toate acestea trebuie trimise la Ambasada Germaniei din Bucuresti (Sectia Presa - pentru "Concurs de jurnalism 2007", Str. cpt. Av. Gh. Demetriade 6-8, 011849). Miza concursului: un stagiu de practica de o luna, in septembrie, la redactia de limba romana Radio Deutsche Welle din Bonn. (L.D.)
A r h i v a
  Romanii intra-n "Cerc..." dupa model suedez    
  "Mihai I, Regele si Tara"    1 comentariu
  Miting pentru GDS    1 comentariu
  Itinerare italiene    
  Bookgayfest    
 Top afisari / comentarii 
 Mineriada presei (5231 afisari)
 Solutia Coposu la problema Basescu (3109 afisari)
 Albanezii i-au furat ceasul lui Bush (2696 afisari)
 Ucisa in numele onoarei (2298 afisari)
 Casele celebritatilor (2113 afisari)
 17 ani, niciun vinovat (165 afisari)
 Hayssam, condamnat la 20 de ani de inchisoare in procesul rapirii jurnalistilor (135 afisari)
 George Maior audiat in cazul Coldea (113 afisari)
 Financial Times: Probabil ca Raportul CE din 27 iunie nu va sanctiona Romania (80 afisari)
 O vara fara ordonante (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01076 sec.