Ziua Logo
  Nr. 3953 de marti, 12 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Scenaristi castigatori
Pe data de 9 iunie, in cadrul Galei Festivalului International de Film Transilvania (TIFF), au fost anuntati castigatorii Concursului National de Scenarii initiat de HBO Romania si realizat in parteneriat cu TIFF. Premiul pentru scenariu de scurtmetraj (1000 USD) i-a revenit lui Doru Lupeanu din Cluj, pentru scenariul "Fatza galbena care rade", iar cel pentru lungmetraj (2000 USD) lui Mircea Jacan din Oradea, pentru scenariul "Misiunea". (D.C.)
"Pentru spirit european"
Astazi, la sediul Primariei Sectorului 2, va avea loc, la ora 17.00, lansarea cartii "Pentru spirit european - fata in fata cu apostolii cauzei josniciei", lucrare a scriitorului maghiar Hajdu Gyozo. La lansare vor fi prezenti colegi de breasla ai autorului, scriitori si dascali, precum si artistul liric Dan Iordachescu. Aceasta antologie noua cuprinde, selectiv, studiile sale publicate in ultimii 17 ani, atat in revista "Egyutt - Impreuna", cat si in revistele cultural-artistice din Bucuresti.(D.C.)
Muzica baroc la muzeu
Astazi, la ora 19.30, in cadrul Stagiunii de Muzica Veche, va avea loc la Sala Auditorium a Muzeului National de Arta concertul "Folies, chaconnes et passacailles", cu Gerard Lesne (foto), Mike Fentross si David Simpson. Conceput in mod special pentru reprezentatia de la Bucuresti de catre Gerard Lesne, programul este un omagiu inchinat acestui motiv melodic, ritmic sau armonic - l'ostinato, atat de caracteristic pentru estetica muzicala baroca. Interpretat fara pauza, impletind arii de curte spaniole, italiene, franceze si engleze, concertul reprezinta o ocazie de a se face auzita, pentru prima data in Romania, vocea alto a lui Gerard Lesne, una din cele mai emblematice si mai cunoscute voci ale muzicii baroce de astazi. (M.A.)
Pictura lui Ciocoiu
Ieri, la ora 18.30, la Galeria Galateca (BCU) a avut loc vernisajul expozitiei pictorului Emil Ciocoiu. Stabilit in Germania, Emil Ciocoiu este un pictor consacrat care a cunoscut succesul pe mai multe simeze internationale. Actuala expozitie din Romania survine la 10 ani de la marea retrospectiva Emil Ciocoiu desfasurata in salile Muzeului National de Arta al Romaniei, in 1996. (M.A.)
Eliade in spaTiul iberic
ICR Madrid organizeaza, in cadrul proiectului "Pe urmele lui Eliade, in spatiul iberic", un ciclu de conferinte (12-15 iunie) pe axa Madrid-Cordoba-Lisabona, sustinute de Florin Turcanu, biograful scriitorului.
A r h i v a
  Cultura e in multe tari orfana    
  Una calda, una rece la BookFest    
  Drepturile omului si serviciile secrete    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Inaintea furtunii (4885 afisari)
 Cel mai puternic evreu din lume (4210 afisari)
 Militia lui David (3295 afisari)
 Vadim Tudor a ramas fara Cosmos tv (3130 afisari)
 Partidele prezidentiale confisca opozitia (1856 afisari)
 Sarkozy euforic in Germania, George W. Bush fara ceas in Albania (465 afisari)
 Mineriada si presa (99 afisari)
 Magie a la Copos (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00880 sec.