Ziua Logo
  Nr. 3953 de marti, 12 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Siamezele romance au fost externate
Surorile siameze Anastasia si Tatiana Dogaru, ce s-au nascut unite in zona capului, au fost externate sambata din spitalul pediatric Rainbow si se simt bine, a declarat duminica purtatoarea de cuvant a centrului spitalier, Janice Guhl, fara a mai oferi si alte detalii, informeaza cotidianul The Plain Dealer. Fetele au fost supuse miercurea trecuta celei dintai operatii dintr-o serie de interventii chirurgicale de mare risc ce urmeaza sa fie realizate in vederea separarii, dar inteventia a fost suspendata dupa ce neurochirurgii au descoperit o inflamatie a creierului si au intampinat probleme in a regla presiunea arteriala a Anastasiei.
Cele doua siameze nascute in Italia din parinti romani sunt unite in zona capului. Operatia de separare, cunoscuta drept chirurgie craniopagus, este foarte rara si riscanta, dar parerea unanima a medicilor a fost ca cele doua surori nu pot supravietui fara aceasta operatie. Echipa de neurochirurgi pediatri condusa de Dr. Alan Cohen spera sa reuseasca sa separe cu succes cele doua creiere, insa operatia este extraordinar de dificila in conditiile in care cele doua surori au o serie de vase de sange comune, printre care si doua vene importante. Aproximativ 50 de specialisti neurochirurgi sunt implicati in aceasta interventie de separare. Cazurile de craniopagus - gemeni siamezi nascuti uniti in zona capului - apar o data la peste 2,5 milioane de nasteri. (D.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Asta e... ati vazut ce se'ntampla daca mananci Pizza Neapoletana - cand e cu chestia aia..!!?   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Dezertoarea eroina    2 comentarii
  Secretul tineretii    2 comentarii
  "A fi sau a nu fi tata", de Eddie Murphy    
  Vijelie    
 Top afisari / comentarii 
 Inaintea furtunii (4885 afisari)
 Cel mai puternic evreu din lume (4210 afisari)
 Militia lui David (3295 afisari)
 Vadim Tudor a ramas fara Cosmos tv (3130 afisari)
 Partidele prezidentiale confisca opozitia (1856 afisari)
 Sarkozy euforic in Germania, George W. Bush fara ceas in Albania (465 afisari)
 Mineriada si presa (99 afisari)
 Magie a la Copos (76 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00868 sec.