Ziua Logo
  Nr. 3952 de luni, 11 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
RADET in probe
Regia Autonoma de Distributie a Energiei Termice va executa, de astazi si pana in 1 iulie, probe de presiune in reteaua de termoficare din sectoarele 2 si 3 ale Capitalei (CET Sud), motiv pentru care sunt posibile intreruperi temporare in furnizarea apei calde de consum. Potrivit unui comunicat de duminica al directorului general al regiei, Virgil Ramba, reteaua pe care vor fi efectuate probele de presiune deserveste zonele Colentina, Doamna Ghica, Mosilor, Fundeni, Stefan cel Mare (intre Obor si Spitalul Colentina), Dorobanti, Perla, Beller, Aviatiei, Pantelimon, Iancului, Mihai Bravu, Socului, Theodor Pallady, Camil Ressu, Basarabia, Catelu, Labirint, Foisor, Decebal-Unirii (pana la magazinul Unirea), Nerva Traian,
Octavian Goga, Mircea cel Mare
si Calea Vitan. (M.S.)
Litoralul inecat in alge
Litoralul romanesc se confrunta, din nou, cu un fenomen de inflorire algala de amploare. Au fost constatate 12 zone critice, cu o cantitate impresionanta de alge, in statiunile Eforie Sud, Costinesti, Olimp, Jupiter, Venus, Mangalia, 2 mai si Vama Veche, se arata intr-un comunicat de presa al Directiei Apelor Dobrogea-Litoral.
Astfel, aproximativ 2600 metri cubi de alge au fost stransi de pe plaje in ultimele doua zile. Cea mai mare cantitate a fost adunata din statiunea Costinesti, 600 mc de alge. In conditiile in care nu vor aparea noi valuri de alge, Directia Apelor Dobrogea Litoral estimeaza ca, pana la jumatatea saptamanii, algele vor fi stranse si transportate la groapa ecologica. (L.M.)
Primele curse charter
Primele curse charter din seriile de vara au fost deja lansate. Pe 31 mai a decolat prima cursa spre Barcelona operata de J'Info Tours, pentru al 6 lea an consecutiv Barcelona si Costa Brava fiind in topul preferintelor turistilor romani. "Anul acesta vanzarile sunt duble fata de aceeasi perioada a anului trecut si propunem 6 destinatii charter: Barcelona , insulele Mallorca si Tenerife, insulele grecesti Creta si Rhodos si in Antalya, sudul insorit al Turciei. Avantajul pentru un turist de a alege o vacanta charter este acela a unui pachet de servicii la standard foarte bun, negociat la un volum mare de calatorii, pretul pachetului este extrem de convenabil. Ofertele speciale de sezon sunt de intre 98 -299 euro/ sejur incluzand zbor direct, cazare, transferuri si asistenta ghidului", ne-au declarat reprezentantii agentiei J'Info Tours. Pe data de 1 iunie a plecat si prima cursa charter J'Info Tours spre Creta. (C.S.)
Lucrari oprite la DN 66A
Comisarii Garzii de Mediu au dispus sistarea lucrarilor la Drumul National 66A, drum de legatura intre Petrosani si Baile Herculane ce trece prin Parcul National Retezat, intrucat constructorul lucra fara avizele si acordurile de mediu obligatorii, desi fusese anterior amendat. Potrivit unui comunicat de presa, comisarii de mediu au mai facut verificari si in 2006, cand au constatat lipsa acordului de mediu si lipsa autorizatiei de mediu pentru organizarea de santier, motiv pentru care constructorul si beneficiarul lucrarii au fost amendati cu cate 600 de milioane de lei vechi. O parte din lucrarile pentru realizarea obiectivului se fac in raza Parcului National Retezat, pentru care este nevoie de o serie de avize de mediu, inclusiv de la Academia Romana. Intrucat la data noului control, contructorii nu aveau aceste avize, comisarii Garzii Nationale de Mediu au dispus sistarea lucrarilor pana la intrarea in legalitate. (L.M.)
 Afisari: 188  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Nicolaescu in ofensiva    2 comentarii
  Malaezia - adevarata Asie    
 Top afisari / comentarii 
 Vicleanul (4280 afisari)
 Solutia letala Basescu (3087 afisari)
 Adrian Pintea (1954-2007) (2420 afisari)
 Afacerile primarului de Alba Iulia (2299 afisari)
 Lupte de strada la Gay Fest 2007 (2223 afisari)
 Tanasescu si Ivanovici - exclusi din PRM pe motive financiare (222 afisari)
 PD-ul pare sa se fi resemnat in privinta motiunii (180 afisari)
 Zsolt Nagy, suspendat din functie prin decret prezidential (87 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00961 sec.