Ziua Logo
  Nr. 3952 de luni, 11 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Zicu - patru ani la Dinamo
-- Fotbalistul si-a reziliat contractul cu Inter si a ales sa revina in "Groapa" pentru cel mai mare salariu din istoria Ligii I
Directorul general al lui FC Dinamo a declarat sambata, intr-o conferinta de presa, ca Ianis Zicu a fost cumparat definitiv de Dinamo, jucatorul, liber de contract, semnand o intelegere pe patru ani cu gruparea din "Groapa". "Am spus din iarna ca vreau sa revina copilul la matca. Zicu a semnat un contract pe patru ani. Acum, din pacate, este plecat in Spania. Ii multumesc lui George Copos ca l-a pregatit un an de zile pentru Liga Campionilor. Multumim inca o data fratilor Becali. A fost in primul rand dorinta lui Ianis, este un jucator pe care l-am crescut de la 13 ani si in care am crezut", a spus oficialul dinamovist.
Borcea a adaugat ca Zicu a fost luat gratis, el fiind liber de contract, dupa ce in sezonul trecut a jucat la Rapid, unde a fost imprumutat de catre Inter Milano. Prezent la conferinta de presa de sambata seara, presedintele CA al lui FC Dinamo, Nicolae Badea, a declarat ca transferurile efectuate pana acu sunt oportune. "Conducerea a sustinut ideea de a crea un lot competitiv si pana acum transferurile au fost oportune pentru fiecare post in parte. Ianis este un jucator care a crescut la Dinamo, a confirmat in campionatul intern si este unul dintre jucatorii de perspectiva la echipa nationala", a spus Badea, care l-a sunat in timpul conferintei de presa pe Zicu, acesta declarand pentru jurnalistii prezenti ca este fericit ca a semnat cu Dinamo. "Nu mai ramane decat sa confirm. Sper ca suporterii sa fie alaturi de noi si sa ajungem in Liga Campionilor", a spus Zicu. La conferinta de presa au mai fost prezenti antrenorul Mircea Rednic, actionarul Vasile Turcu si impresarul Victor Becali. "Sunt fericit, multumesc conducerii pentru acest transfer, dar le transmit sa se mai opreasca. A venit un jucator despre care nu credeam ca va ajunge la Dinamo", a spus Rednic. Intrebati cum a venit Zicu la Dinamo ca jucator liber de contract, cand se stia ca mai are un an de contract cu Inter, oficialii dinamovisti au evitat sa dea un raspuns clar. "Ce sa ne mai ascundem? Vom avea o colaborare cu Inter. Nu stiu, pe viitor vom vedea", a spus Turcu, in timp ce Victor Becali a precizat: "Este jucator liber, ce sa mai discutam!". Impresarul a mentionat ca a fost dorinta jucatorului sa ajunga la Dinamo: "Cel care hotaraste este jucatorul, eu sunt doar agentul lui. Eu nu pot deturna jucatori, cum spune Copos, eu nu sunt Bin Laden! Semnez si eu contractul, dar dupa ce-l semneaza jucatorul!". Conform unor surse din cadrul lui FC Dinamo, Zicu ar fi fost rascumparat de firma "Becali Sport" de la Inter, pentru 2.000.000 de euro, iar fotbalistul va primi 800.000 de euro ca prima de instalare, plus un salariu de 400.000 de euro pentru fiecare sezon.
A semnat si Val. Nastase
Fundasul de 33 de ani a revenit si el in "Groapa" si a parafat un contract pe doi ani cu Dinamo, pentru o prima de instalare de 100.000 de euro si un salariu anual de 200.000 de euro. "Ma bucur foarte mult ca am ajuns la Dinamo, chiar daca am 33 de ani. Sper sa demonstrez ca se poate conta pe mine. In primul rand avem nevoie de liniste pentru a ne indeplini obiectivele, eu cred ca avem sanse sa ajungem in grupele Ligii Campionilor. Nu ma tem de concurenta, voi lupta pentru un post de titular. Cu cat suntem mai multi, cu atat mai bine, antrenorul are de unde alege. Campionatul din Romania este lung. Sper ca si parcursul european sa fie la fel de lung si de aceea este nevoie de un lot numeros. Am vazut ce inseamna in Italia sa ai un lot de 30 de jucatori, de valori apropiate", a declarat Nastase, care va purta la Dinamo tricoul cu numarul 33. Nastase, ultima data la Ascoli (a mai jucat in ultimii cinci ani si jumatate la Genoa, Palermo si Bologna), a fost prezentat in cadrul unei conferinte de presa, la care au participat directorul general al FC Dinamo, Cristi Borcea, si antrenorul Mircea Rednic. "Aveam nevoie de el si speram sa ne ajute cat mai mult. Eu sper sa inteleaga si el ca este concurenta acerba, dar ii spun ca cel mai bun va juca si ii urez succes", a spus Rednic. (MIG)
 Afisari: 599  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Suparare mare pentru Copos!    
  Bergodi este antrenor la Rapid    
  Stiri pe scurt    
  Netoiu se urca in Dacie    
  Gloria in Liga I dupa 20 de ani    
  LIGA A II-A - ETAPA A 34-A (ULTIMA)    
  Din nou la Mondiale    
  Internationale pe bani la atletism    
 Top afisari / comentarii 
 Vicleanul (4280 afisari)
 Solutia letala Basescu (3087 afisari)
 Adrian Pintea (1954-2007) (2420 afisari)
 Afacerile primarului de Alba Iulia (2299 afisari)
 Lupte de strada la Gay Fest 2007 (2223 afisari)
 Tanasescu si Ivanovici - exclusi din PRM pe motive financiare (222 afisari)
 PD-ul pare sa se fi resemnat in privinta motiunii (180 afisari)
 Zsolt Nagy, suspendat din functie prin decret prezidential (87 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01104 sec.