Ziua Logo
  Nr. 3951 de sambata, 9 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
La portile Mondialelor
-- Reprezentativa feminina de handbal a Romaniei va juca diseara la Rm. Valcea, de la ora 19, impotriva Suediei, intr-un meci care decide calificarea la turneul final din Franta
Foto: Mediafax
Pentru prima data dupa mai bine de un deceniu, ambele reprezentative de handbal ale Romaniei se afla la un singur pas de accederea in elita marilor competitii internationale. Si daca "tricolorele" pregatite de Gheorghe Tadici si Dumitru Musi sunt obisnuite cu astfel de performante, ultima datand din 2005, cand au cucerit argintul mondial in Rusia, in schimb, pentru handbalistii antrenati de Lucian Rasnita, "dubla" cu Suedia reprezinta o oportunitate de revenire in elita continentala dupa 11 ani.
Aflate intr-o forma de zile mari, fapt care l-a facut pe presedintele FRH, Cristian Gatu, sa afirme ca avem o echipa care poate ataca titlul mondial, handbalistele noastre au de indeplinit o simpla formalitate, in aceasta seara, de la ora 19, in ultimul meci din barajul mondial cu Suedia, avand la activ un succes lejer obtinut chiar in fief-ul scandinav. Invingatoare in meciul tur, cu scorul de 25-16, "tricolorele" vor beneficia in incercarea lor de a intra in posesia "vizelor" pentru turneul final din Franta si de aportul suporterilor infocati din Rm. Valcea, care si-au anuntat intentia de a umple pana la refuz tribunele Salii Sporturilor "Traian". Din pacate, in ciuda solicitarilor uriase, organizatorii valceni au fost obligati din motive de securitate sa scoata la vanzare doar 1500 de bilete, cu preturi cuprinse intre 10 RON si 12 RON. Si asta, pentru ca recomandarile forului international sunt foarte drastice in aceasta privinta, dar si pentru ca la meci si-au anuntat prezenta printre numeroase personalitati politice si sportive autohtone si presedintele Traian Basescu, dar si premierul Calin Popescu-Tariceanu. In ciuda atmosferei optimiste din tabara noastra, antrenorul Gheorghe Tadici a incercat in aceste zile sa le atraga atentia jucatoarelor sale ca intalnirea va fi extrem de dificila, chiar daca Romania porneste cu un avans considerabil de noua goluri. "Trebuie sa fim foarte atenti. In meciul tur, Suedia a jucat din primul pana in ultimul minut. S-au bucurat pentru fiecare gol si nu s-au uitat la tabela. Sigur asa vor proceda si la Rm. Valcea", spunea Tadici, care a pregatit atent returul cu handbalistele suedeze, dorindu-si un nou succes care sa scoata romanii in strada. Bazandu-se pe tot ce are mai valoros la ora actuala handbalul feminin romanesc, mai putin pe Cristina Varzaru si Roxana Gatzel, accidentate, antrenorii Tadici si Musi vor trimite in teren o formula de echipa care se bazeaza in mare parte pe scheletul detinatoarei eventului intern, Oltchim Rm. Valcea. Iar la deja consacratele Hutupan, Luca sau Elisei-Ardean se adauga si "stranierele" Bradeanu, Amariei-Lungu sau Gogarla, ultima urmand sa revina in lot dupa ce in Suedia a fost o simpla rezerva de lux in tribune.
Baietii vor la Euro 2008
In vreme ce pentru fete meciul din aceasta seara reprezinta ultimul hop din drumul spre Mondiale, in schimb, pentru nationala masculina pregatita de Lucian Rasnita emotiile calificarii la turneul final european abia incep. Conform programului stabilit de EHF, Romania va intalni maine, la Karlskrona, de la ora 16,30, puternica reprezentativa a Suediei, in primul meci din play-off-ul Euro 2008, returul fiind programat sa se desfasoare saptamana viitoare, la Constanta. Dornici sa acceada la un turneu final continental dupa 11 ani, handbalistii nostri au strans randurile si s-au pregatit exemplar in ultima saptamana, punand la colt in trei meciuri amicale incomodele selectionate ale Olandei si Belgiei. Dupa doua victorii obtinute in Olanda, cu 27-26 si 32-31, "tricolorii" si-au mai trecut in cont un succes important, invingand joi seara, la Izegem, si nationala belgiana, cu scorul de 32-31. Astfel, cu un moral foarte bun, handbalistii nostri au ajuns de ieri in Suedia si asteapta increzatori partida de maine dupa-amiaza, un rezultat notabil pe taram scandinav redeschizandu-le portile spre elita Batranului Continent. "Duminica, va fi un moment capital pentru handbalul masculin romanesc. Echipa noastra va juca o sansa mare de a reveni la un turneu final, dupa atatia ani, adica acolo unde merita. Cred ca va fi o confruntare pe viata si pe moarte cu suedezii, iar in functie de rezultatul acestei prime manse, se anunta furtuna pe mare la returul de la Constanta", a spus increzator Cristian Gatu, presedintele FRH.
n Tiberiu RIST 
A r h i v a
  Fanii stelisti au sarbatorit cu Hagi    
  Chivu s-a inteles cu Inter    
  Stiri pe scurt    
  TAS ignorat la Timisoara    
  UEFA: Danemarca - Suedia 0-3    
  Final tare in Liga a II-a    
  LIGA A II-A - ETAPA A 34-A (ULTIMA)    
 Top afisari / comentarii 
 Adrian Pintea, ultimul rol (4013 afisari)
 Mostenitorii Profetului Mahomed (3156 afisari)
 Praf si pulbere (2987 afisari)
 Sursa ZIUA (2096 afisari)
 Scandalul Paris Hilton (2034 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01070 sec.