Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
"Romania europeana", de Adrian Nastase
Fostul premier Adrian Nastase si-a lansat ieri o noua carte, "Romania europeana. Un proiect politic social-democrat". Autorul a precizat ca tema cartii se refera la identificarea solutiilor prin care viteza modernizarii Romaniei sa creasca, avand in vedere si contextul favorabil extern, dat de integrarea europeana. Nastase a aratat ca valoarea proiectului de stanga, pe care doreste sa il propuna "complementar", consta in faptul ca acesta porneste de la "valori si principii". "Este nevoie de un efort de echipa. Si in ciuda tradarilor prin care am trecut, cred in continuare in nevoia de echipa. Nimeni nu poate realiza un proiect de unul singur, cel putin in plan politic", a spus fostul premier, citat de Mediafax. El a oferit, la sfarsit, autografe. Printre cei care au stat la rand pentru a primi autografe s-au numarat Miron Mitrea, Marian Oprisan, Ecaterina Andronescu si altii. Adrian Nastase i-a oferit lui Oprisan, pe langa autograf, si urmatoarea dedicatie: "Pentru Marian Oprisan, cu multa prietenie, NUP". (R.A.)
PIN vrea clarificari
Conducerea PIN a cerut ieri Ambasadei SUA la Bucuresti sa clarifice public scopul vizitei ambasadorului Nicholas Taubman la sediul PSD, considerand "de neacceptat pentru Romania orice imixtiune in negocierile politice interne, mai ales cand aceste negocieri vizeaza schimbarea Guvernului Romaniei si, implicit, generarea unei perioade de instabilitate administrativa". Tot ieri, Biroul de presa al Ambasadei SUA la Bucuresti a precizat, conform Rompres, ca ambasadorul si alti oficiali ai Ambasadei SUA se intalnesc in mod regulat cu personalitati politice din Romania pentru a se informa cu privire la situatia politica si economica. "Pentru a incuraja un schimb franc de opinii, nu discutam, in mod public, despre continutul discutiilor", a precizat Ambasada. (O.B.)
Verdict CNSAS contestat
Reprezentantii PIN au depus, ieri, la Curtea de Apel Bucuresti, o contestatie in cazul judecatoarei de la Curtea Constitutionala, Aspazia Cojocaru, considerand ca verdictul de necolaborare cu Securitatea primit de aceasta din partea CNSAS este "nelegal si netemeinic". PIN argumenteaza, intr-un comunicat, ca CNSAS a infirmat prima decizie de colaborare cu politia politica a Aspaziei Cojocaru "doar pe baza depunerii de catre contestatoare a unui certificat de botez, prin care se atesta ca a primit numele Ana", ce nu figureaza in actele de stare civila ale acesteia. Cu toate acestea, decizia de politie politica s-a luat nu pe baza semnaturii sub pseudonim, ci pe baza continutului notelor despre care judecatoarea a admis implicit ca-i apartin, se subliniaza in comunicat. (R.I.P.)
 Afisari: 239  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ce e PIN-ul asta?   de Christiaan
A r h i v a
  Capul lui Tariceanu pentru un Guvern PSD    7 comentarii
  Unii liberali s-au suparat pe seful de partid    
  Acces la secrete fara ORNISS    
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00934 sec.