Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
FRF amenintata cu excluderea din FIFA!
-- Forul mondial a somat federatia de la Bucuresti sa aplice pana la 15iunie decizia TAS legata de palmaresul Politehnicii, prin sanctionarea clubului lui Iancu, in caz contrar urma d sa fie dezafiliata
FIFA a trimis ieri pe adresa FRF o adresa prin care someaza forul lui Sandu sa aplice decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne, legata de palmaresul Politehnicii Timisoara, pana la 15 iunie. In adresa semnata de Marco Villiger, directorul Departamentului Juridic, si de Volker Hesse, directorul Departamnetului Disciplinar, se arata ca, in caz contrar, FRF va intra in atentia Comisiei de Disciplina a forului de la Z�rich, unde risca "sanctiuni care pot merge pana la excluderea din competitiile FIFA"!
FIFA precizeaza in aceeasi adresa ca aplicarea deciziei de catre Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a FRF, prin care era sanctionat un club de copii si juniori (n.r. - FCU Politehnica Timisoara), nu este cea corecta. Argumentul juristului de la federatie, Iustin Stefan, a fost acela ca gruparea lui Iancu nu avea legatura cu fostul club al lui Anton Dobos, desi ii preluase acestuia jucatorii, licenta de club profesionist si locul in Liga I! Cu toate ca Stefan a incercat sa induca in eroare si forul mondial, FIFA a avut la dispozitie toata documentatia cazului. Principalele doua elemente au fost contractul de cesiune de drepturi sportive intre CS FCU Politehnica Timisoara (cedent) si FCU Politehnica Timisoara & Invest SA (cesionar) din 01.07.2006, precum si Circulara nr. 1 din 09.08.2006, aprobata de Comitetul Executiv al FRF. Contractul de cesiune precizeaza ca cedentul transmite catre cesionar "drepturile legate de activitatea de fotbal profesionista cat si toate drepturile si obligatiile legate de aceasta activitate". Adica, noua societate preia inclusiv sanctiunile decise de TAS si puse de FRF pe seama a ceea ce a mai ramas din CS FCU Politehnica Timisoara (grupare ramasa ilegal ca afiliata la federatie!), care a continuat activitatea cu grupe de copii si juniori. De altfel, fara cesiune, echipa lui Iancu nu ar fi putut juca in Liga I, ci trebuia sa se inscrie in campionatul judetean. De asemenea, circulara din august 2006 prevede clar ca, prin cesiune, noua societate avand calitatea de cesionar, devine "continuatoarea persoanei juridice cedente, care este dezafiliata de la FRF". Prezent saptamana trecuta la Z�rich, la inaugarea noului sediu al FIFA, Mircea Sandu a avut o noua discutie pe acest subiect si ar fi cerut, conform unor surse din FRF, sa mai fie pasuit cateva zile, deoarece aseara Romania urma sa joace impotriva Sloveniei chiar la Timisoara. Seful FRF, contestat la mitingul din martie al fanilor din Banat, a incercat astfel sa evite un nou scandal in Timisoara, mai ales la un meci al Nationalei. Altfel, in adresa de ieri, FIFA reaminteste elegant federatiei de la Bucuresti ca este obligata sa aplice deciziile instantei de la Lausanne.
Decizia TAS
Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a decis pe 5 decembrie 2006 sa oblige pe FCU Politehnica Timisoara & Invest SA sa continue cu numele initial, CS FC Politehnica AEK Timisoara, sau sa isi ia un alt nume aprobat de FRF, hotarand sa interzica si folosirea culorilor alb-violet, a imnului, a logo-ului, a palmaresului si a istoricului Politehnicii, care apartin SC FC Politehnica Timisoara SA (cu echipa din liga a III-a), fosta grupare patronata de italianul Claudio Zambon. De asemenea, TAS a mai decis ca FCU Politehnica Timisoara & Invest SA sa plateasca suma de 5.000 de euro pentru fiecare meci oficial jucat incepand cu data de 5 decembrie 2006 si pana cand intra in vigoare schimbarea de nume in concordanta cu sentinta TAS. FCU Politehnica Timisoara & Invest SA este obligata sa plateasca suma de 90.000 de euro drept compensatie pentru violarea folosirii numelui, a culorilor, a imnului, a istoriei si a logoului SC FC Politehnica Timisoara SA, intre 13 iunie 2006 si 4 decembrie 2006. De asemenea, Comisia de Apel a FRF a fost mandatata sa decida suma pe care FCU Politehnica Timisoara & Invest SA trebuie sa o plateasca lui SC FC Politehnica Timisoara SA pentru fiecare folosire a numelui, imnului, istoriei, logo-ului si a culorilor intre 31 ianuarie 2005 si 12 iunie 2006 si va mari aceasta suma cu numarul meciurilor oficiale jucate de FCU Politehnica Timisoara & Invest din acea perioada pentru a calcula intreaga suma compensatorie.
n Marius GHERGHE 
 Afisari: 817  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Iancu il "toarna" pe Mitica    1 comentariu
  Tineretul a castigat in ultimele secunde    
  Boya si Bozovic - trei ani la Rapid    
  Stiri pe scurt    
  Vl. Munteanu vrea in UEFA cu Wolfsburg    
  Roma nu are bani pentru Chivu    
  Muresan deranjat de premierea lui "U"    
  Sdrobis renunta la Drida si Galdeanu    
  Sambata cartilor de identitate    
  Lupescu si FRF injurati la Timisoara    1 comentariu
  Razbunare pe epigonii slovenilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00958 sec.