Ziua Logo
  Nr. 3949 de joi, 7 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Basescu nemultumit de Legea Kogalniceanu
Presedintele Traian Basescu a solicitat ieri Parlamentului reexaminarea Legii privind transmiterea cu titlu gratuit a unui pachet de actiuni de 25% detinute de stat la Societatea Nationala "Aeroportul International Mihail Kogalniceanu - Constanta S.A." catre judetul Constanta, anunta Administratia Prezidentiala.
Basescu considera neoportun transferul unor bunuri apartinand Aeroportului International Mihail Kogalniceanu din domeniul public al statului in domeniul public al judetului Constanta si in administrarea Consiliului Judetean Constanta. "Introducerea unui coactionar al statului pe Aeroportul International Mihail Kogalniceanu poate perturba aplicarea angajamentelor si proiectelor existente si poate genera consecinte asupra activitatilor comune, de operare, pentru aeronavele NATO si ale partenerilor cu care Romania are incheiate acorduri bilaterale", sustine seful statului. El invoca si faptul ca Aeroportul Kogalniceanu este in imediata apropiere de baza aeriana Kogalniceanu, inclusa intre facilitatile puse la dispozitia fortelor SUA. Presedintele mai subliniaza ca Legea nr. 213/1998 privind proprietatea publica si regimul acesteia, la pct. 25 al Anexei, prevede ca "regimul juridic al pistelor de decolare-aterizare, al cailor de rulare, al platformelor de imbarcare-debarcare, precum si terenurile pe care acestea sunt amplasate este in mod exclusiv cel al proprietatii publice a statului, aceste bunuri fiind, prin natura lor, de interes national, nu de interes local". (A.H.)
Profesor batut de politisti
Politistii bucuresteni au inceput o ancheta interna dupa ce un profesor universitar a reclamat ca a fost agresat de trei politisti de la Sectia 22, in noaptea de sambata spre duminica. Barbatul refuza insa sa se prezinte la Politia Capitalei pentru audieri, motivand ca plangerea este suficienta.
Purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, ieri, citat de Mediafax, ca barbatul, Serban Marinescu, s-a certat cu un taximetrist motiv pentru care acesta l-a dus la Sectia 22 de Politie. Profesorul ar fi continuat scandalul si in prezenta politistilor, adresandu-le si acestora cuvinte jignitoare, motiv pentru care a fost amendat cu 200 de lei. Imediat dupa primirea amenzii, Serban Marinescu a depus o plangere la Sectia 22 de Politie pentru ca ar fi fost agresat de trei dintre politistii acestei sectii. Conducerea Politiei Capitalei a dispus o ancheta interna in acest caz, iar angajatii Serviciului de Inspectie Interna l-au chemat, ieri, pe profesor la sediul Politiei Capitalei, pentru da explicatii in legatura cu plangerea sa.
Marinescu a refuzat insa sa se prezinte la audieri. Christian Ciocan a declarat, de asemenea, ca ancheta interna va continua, iar dosarul se afla in atentia procurorilor de la Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6. (O.R.)
 Afisari: 174  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Ministrul faliment    2 comentarii
  Programul "Singur acasa"    
  De la catuse la privatizare    
  HIV la liceu    3 comentarii
  Marsul GayFest 2007 autorizat de primarie    
  Limuzine pentru demnitari    
 Top afisari / comentarii 
 Guvernul absurd (3064 afisari)
 Sotia lui Goga, "Privighetoarea lui Hitler" (2245 afisari)
 Mita la OTV (2219 afisari)
 Cartitele de sub Inter (2060 afisari)
 Rusia il plesneste pe Melescanu (1991 afisari)
 California Dreamin' (nesfarsit) (162 afisari)
 Negocieri, nunti si sfaturi pentru copii (160 afisari)
 Compromis pe schimbarile climaterice (70 afisari)
 Siamezele romance au trecut cu bine de prima operatie (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00918 sec.