Ziua Logo
  Nr. 3947 de marti, 5 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Catastrofa din Irak, o consecinta a ignorarii CIA
-- Trupele americane si irakiene controleaza, la ora actuala, mai putin de o treime din Bagdad, realitate ce contravine in mod evident obiectivelor stabilite in urma cu trei luni, la demararea campaniei de securizare a Bagdadului, potrivit comandantilor militari si unei evaluari interne, relateaza The New York Times.
Violentele din Bagdad s-au redus in anumite zone, dar se mentin acute in cartierele mixe, locuite de siiti si sunniti, din vestul capitalei, au declarat o serie de ofiteri de rang inalt, citati de publicatia americana. Acestia au recunoscut ca progresele inregistrate de trupele americane si irakiene nu sunt nici extinse si nici de durata. In operatiunile de securizare a Bagdadului sunt implicati 30.000 de militari americani plus 30.000 de militari si 21.000 de politisti irakieni.
Conform unui bilant realizat ieri, de la declansarea razboiului impotriva Irakului, la 20 martie 2003, in aceasta tara au fost ucisi 3.488 de militari americani. Zilele acestea, celebrul cotidian american The Washington Post a revenit asupra unei mai vechi teze, conform careia, Agentia Centrala de Informatii din SUA (CIA) a avertizat, in 2002, intr-un raport secret, asupra situatiei ce s-ar crea in Irak odata cu inlaturarea lui Saddam Hussein, semnaland perspectiva instaurarii anarhiei, a intensificarii terorismului global si a cresterii antipatiei fata de SUA. Intitulat "Furtuna desavarsita: Previziuni privind consecintele negative ale invadarii Irakului", respectivul raport secret, elaborat cu sapte luni inainte de inceperea razboiului, emite speculatii cu privire la posibilitatea ca Al-Queda sa "beneficieze de un Irak destabilizat pentru a-si asigura un bastion de unde sa-si continue operatiunile". Din cand in cand, totusi, mai inregistreaza si al-queda cate o pierdere in Irak. Conform unor informatii oficiale difuzate ieri, armata irakiana l-a ucis pe liderul Al-Queda din regiunea sunnita Adhamiyah, situata in estul Bagdadului. (I.C.)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Cine e CIA-ul ?   de Aladin
catastrofa este o consecinta a gandirii islamice   de marin2
Catastrofa din Irak, o consecinta a ignorarii CIA   de Fox-NewZ
Gooooooooood morning Vietnam...   de Zen
A r h i v a
  Putin ameninta cu razboiul nuclear    6 comentarii
  Ahmadinejad se roaga pentru distrugerea Israelului    4 comentarii
  Clauza de salvgardare - o decizie politica la Bruxelles    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Cum functioneaza votul uninominal (4314 afisari)
 Putin ameninta cu razboiul nuclear (2722 afisari)
 Piraterie la SRI si Interne (2701 afisari)
 Teleportarea din "Star Trek" devine realitate (2415 afisari)
 Un zombie politic (2233 afisari)
 Concurs pe capul lui Tariceanu (377 afisari)
 Bush invita Rusia sa participe la scutul antiracheta (142 afisari)
 Piturca, la un zar de 6 - 6 (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01244 sec.