Ziua Logo
  Nr. 3946 de luni, 4 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Nicolaescu se spala pe maini in fata bolnavilor
-- Iritat ca primeste prea multe reclamatii despre lipsa medicamentelor si comportamentul angajatilor din spitale, si considerand ca nu il privesc in mod direct, ministrul Eugen Nicolaescu a decis, ieri, ca fiecare unitate sanitara sa aiba o cutie postala, prin intermediul careia pacientii sa-si transmita pasurile drept la conducerile spitalelor.
Ziua foto
"Cred ca a sosit timpul ca fiecare manager sa raspunda pentru modul in care se desfasoara activitatea din unitatea sanitara pe care o conduce, intrucat pentru asta sunt platiti bine. Oamenii s-au obisnuit sa ceara socoteala ministrului pentru orice. Daca un medic nu-si face datoria, trebuie sa raspunda ministrul. Daca nu sunt medicamente, la fel. Daca asistenta face injectii cu o aceeasi seringa, tot ministrul trebuie sa dea seama. Daca este mizerie in spital, ministrul este vinovat. Nu este corect...", a declarat ministrul Sanatatii. El a precizat ca aprovizionarea cu medicamente si materiale sanitare revine managerului. Acesta trebuie sa gasesca solutii in cazul in care un anumit tip de medicament s-a epuizat. In privinta reclamatiilor privind cazurile sau suspiciunile de malpraxis, Nicolaescu spune ca acestea sunt de compententa Colegiului Medicilor - pentru doctori - si a Ordinului Asistentilor medicali si moaselor - pentru asistenti.
Ministrul a sugerat managerilor sa organizeze spatii speciale unde sa monteze o cutie pentru reclamatii, iar aceasta sa fie bine securizata, astfel incat sa nu poata fi deschisa de oricine. "In functie de nemultumirile bolnavilor, sa verifice activitatea angajatilor", i-a sfatuit el. Eugen Nicolaescu a facut apel si la pacienti, cerandu-le sa-si citeasca drepturile si sa "lupte pentru ele". "Din pacate, bolnavii nu-si cunosc drepturile, de aceea nu stiu cui si ce sa ceara atunci cand sunt nemultumiti de anumite servicii medicale", a mentionat Nicolaescu.
n Magda SEVERIN 
 Afisari: 301  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
si in farmacii?   de albisoru
Ministrul   de doctorul
Pai bagati   de Fox-NewZ
A r h i v a
  Plajele la primarii si manelele pana la unu    
  Instructaj pentru Sanatate    1 comentariu
  Deraierea de la Deva a dat peste cap mersul trenurilor    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ministrul mortii (2641 afisari)
 Cum iesi din ce-ai intrat (2209 afisari)
 "Politia politica o comite numai factorul de decizie politica" (2013 afisari)
 Ivantoc a fost batut si inainte de eliberare (1762 afisari)
 Tony Curtis se intoarce (1694 afisari)
 Tudor Petrov Popa, liber dupa 15 ani (529 afisari)
 Cu un pas mai aproape de votul uninominal (91 afisari)
 Motiunea la adresa Guvernului Tariceanu intra luni in dezbaterea Parlamentului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00836 sec.