Ziua Logo
  Nr. 3946 de luni, 4 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Nationala priveste de sus
-- "Tricolorii" au invins sambata seara in Slovenia si au trecut pe primul loc al grupei de calificare la Euro 2008 * Piturca le-a cerut elevilor sai sa uite aceasta victorie si sa mai aduca una miercuri, la Timisoara, impotriva aceluiasi adversar
foto: Mediafax
Nationala Romaniei da semne clare de calificare. Un meci cu echipe gen Slovenia in deplasare ne dadea, in trecutul apropiat, mari dureri de cap si se cam incheia frustrant pentru noi. De aceasta data, "tricolorii" au abordat asa cum se cuvine un astfel de joc, adjudecandu-si toate punctele, gratie carora merge pe primul loc al grupei, cu un golaveraj superior Olandei. Nu a fost un meci stralucitor la Celje, dar Romania nici nu avea nevoie de asa ceva, ci de trei puncte, pentru a se mentine in cursa calificarii. Si a iesit un joc de uzura, cu niste sloveni masivi si agresivi si cu o Nationala romana mai modesta in prima parte. Revansa fata de acum cinci ani, cand ex-iugoslavii ne-au lasat acasa si s-au dus la Mondiale a venit poate si gratie unui Lobont intr-o noua zi buna, cu doua interventii excelente, una la 0-0, in minutul 10, cand un gol incasat ne-ar fi creat probleme, si alta la 2-0, cand nu le-a permis slovenilor sa revina in joc. A fost in final golul lui Vrsic, dar esentiale raman cele trei puncte luate intr-o deplasare incomoda, care trebuie dublate miercuri la Timisoara pentru ca Romania sa viseze in continuare la Euro 2008.
La finalul intalnirii de la Celje, selectionerul avea motive de satisfactie, dar si de nemultumire. "A fost mai greu decat ne asteptam. Este bine ca ne-am indeplinit obiectivul in proportie de 50 la suta pana acum. E bine ca am reusit sa marcam doua goluri pentru ca s-a vazut ca pe final am primit in ultimul minut gol. Acel gol a venit cand concentrarea scazuse, am mai patit acest lucru si cu bulgarii, dar e bine totusi ca am luat trei puncte", a explicat Piturca. Apoi s-a referit la intalnirea de miercuri, de la Timisoara, cu aceeasi Slovenie. "Baietii trebuie sa uite aceasta victorie si sa se concentreze la maximum pentru partida urmatoare. E greu sa invingi in patru zile aceeasi echipa de doua ori, dar sper ca baietii vor fi motivati si vor lua si cele trei puncte de la Timisoara. S-ar putea sa mai apara la Timisoara doi, trei jucatori, la fel ca la meciul cu Luxemburg. Vom vedea in aceasta seara (n.r. sambata seara) care sunt problemele, pentru ca foarte multi jucatori s-au plans dupa acest meci", a spus Piturca. Selectionerul s-a referit si la fanii Nationalei, in numar neobisnuit de mare la Celje, aproximativ 2000. "La Timisoara va fi la fel ca azi, adica extrem de greu, dar mizam pe suporterii nostri de acolo. Si azi fanii care au venit aici au fost formidabili. Acum imi doresc trei puncte la Timisoara. Nu se mai pune problema sa ne multumim cu patru puncte in aceasta dubla, mai ales ca si bulgarii au castigat in deplasare", atingand astfel cealalta nemultumire a sa, faptul ca Bulgaria, urmaritoarea "tricolorilor" in clasament, a castigat in Belarus. "Vom avea o lupta stransa cu Bulgaria pana la meciul lor cu Olanda. Acel meci va putea sa decida intr-un fel sau altul aceasta lupta. Nu ascund ca mi-as fi dorit ca bulgarii sa nu castige la Minsk, dar raman agasanti in spatele nostru", a declarat Piturca.
Mutu: " As fi vrut sa batem la zero"
Jucatorii Nationalei au marturisit la finalul partidei ca, in teren, meciul a fost mult mai greu decat a parut de pe margine, din cauza angajamentului fizic total din partea slovena. "Sunt stors, a fost mai greu decat in Olanda", a spus Gabi Tamas, aflat la primul sau gol in tricoul reprezentativei. Chivu a apreciat evolutia echipei in partea a doua a intalnirii. "Slovenia ramane o echipa periculoasa, care poate sa ne puna probleme si acasa, iar daca jucam ca in repriza a doua la sfarsitul meciului cred ca ne vom bucura din nou de o victorie. Sper ca si miercuri sa castigam, pentru ca abia atunci vom avea, cu siguranta, o vacanta mult mai linistita. Ma asteptam ca slovenii sa joace agresiv, au un stil aparte, au jucatori inalti si masivi, dar ne asteptam si am fost pregatiti pentru ei. Nu am fost relaxati pe final, doar am luat gol dintr-o faza fixa. Ei sunt inalti, foarte greu de tinut si se mai intampla. Speram sa nu repetam aceeasi greseala si miercuri. S-a intamplat ca si in meciul cu Bulgaria, dar acum nu am luat doua goluri pe final. Daca ma gandesc cate ocazii am avut noi, pot sa spun ca putea sa se termine si altfel, dar eu ma multumesc si cu 2-1", a comentat Chivu. Mutu este mai ambitios. "Am fost motivati in plus, pentru ca am vrut sa ne luam revansa in fata Sloveniei si sa ii razbunam pe cei care nu mai sunt la Nationala. Ne bucuram ca am obtinut victoria, nu mai conteaza ca a fost doar 2-1, tot trei puncte sunt. Ne-ar fi placut sa-i batem la zero, dar asta e, e bine si asa. Am obtinut una dintre cele doua victorii pe care ni le dorim in aceste patru zile. In prima repriza ei au avut doar o ocazie, iar in a doua vreo doua, in timp ce noi am avut o gramada. E bine ca am dat doua goluri, pentru ca si ei au inscris in ultimele secunde", a afirmat atacantul Fiorentinei. "Ma simt bine pe primul loc, dar trebuie sa joace si Olanda si probabil ca o sa castige. Cu fiecare meci castigat ne apropiem de calificare. Noi, bulgarii si olandezii suntem trei echipe care tragem pentru doua locuri. Si bulgarii au castigat azi, nu ne lasa deloc, ne sufla in ceafa, dar mergem inainte, meci dupa meci, si speram sa ne calificam", a mai spus "Briliantul".
SLOVENIA - ROMANIA 1-2 (0-0)
Au marcat: VRSIC 90A2 / TAMAS 51, NICOLITA 68
"Petrol Arena" - Celje; spectatori: 8500.
SLOVENIA: Handanovici - Ilic, Mavric, Cesar, Jokic - Komac, Sukalo (83 Vrsic), N. Ceh, Koren (52 Birsa) - Rakovic (61 Novakovic), Lavrici. Antrenor: Matjaz Kek.
ROMANIA: Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Nicolita, Codrea, D. Stoica (78 G. Muresan), Rosu (62 Zicu) - Marica (74 D. Niculae), Mutu. Antrenor: Victor Piturca.
Cartonase galbene: Sukalo (18), Mavric (26), Cesar (34), Rakovic (40), Koren (43) / Mutu (38), Nicolita (80).
Cartonase rosii: Cesar (79) / D. Niculae (79).
Au arbitrat: S. Dougal - M. Cryans, F. Andrews (toti din Scotia).
n Bogdan GHEORGHE 
 Afisari: 1084  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  PRELIMINARII EURO 2008 - GRUPA G    1 comentariu
  Belarus - Berbatov 0-2    
  Stiri pe scurt    
  Drum deschis spre Mondiale    1 comentariu
  Preliminarii Euro 2008 - rezultate si marcatori    
  UEFA decide rezultatul    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Ministrul mortii (2641 afisari)
 Cum iesi din ce-ai intrat (2209 afisari)
 "Politia politica o comite numai factorul de decizie politica" (2013 afisari)
 Ivantoc a fost batut si inainte de eliberare (1762 afisari)
 Tony Curtis se intoarce (1694 afisari)
 Tudor Petrov Popa, liber dupa 15 ani (529 afisari)
 Cu un pas mai aproape de votul uninominal (91 afisari)
 Motiunea la adresa Guvernului Tariceanu intra luni in dezbaterea Parlamentului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01331 sec.