Ziua Logo
  Nr. 3944 de vineri, 1 iunie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Retea de falsificatori anihilata
Politistii clujeni au desfiintat o retea specializata in obtinerea ilegala de credite de la banci, in aproape doi ani de activitate acestia obtinand fraudulos aproximativ 200.000 de lei, a anuntat, ieri, Inspectoratul General al Politiei Romane. Anchetatorii au descoperit ca, intre anii 2005 si 2007, gruparea, condusa de patru persoane cu varste cuprinse intre 30 si 39 ani, din Cluj, a obtinut in mod fraudulos credite bancare in valoare de aproximativ 200.000 de lei, de la 12 banci comerciale din judetul Cluj-Napoca. Infractorii racolau diverse persoane carora le propuneau, in schimbul unor procente stabilite pentru fiecare caz in parte, facilitarea obtinerii unor credite bancare pentru nevoi personale la diverse banci. Creditele obtinute in acest mod variau, intre 8000 si 1500 de lei si vizau pachetele de credite pentru nevoi personale. In urma verificarilor au fost trimise in judecata 13 persoane, din care doua in stare de arestare preventiva, acestea fiind acuzate de initierea unui grup organizat in vederea savarsirii de infractiuni, complicitate la savarsirea infractiunii de inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si fals in inscrisuri sub semnatura privata. (O.R.)
Ucis de fiu cu un cutit
Patronul mai multor chioscuri de ziare din judetul Buzau a fost ucis, miercuri seara, de catre fiul sau. Baiatul si-a injunghiat tatal in piept, cu un cutit. Gabriela Ilie, purtatorul de cuvant al Parchetului Buzau, a declarat ca intre cei doi a izbucnit un conflict in urma caruia tanarul, in varsta de 20 de ani, si-a injunghiat tatal cu un cutit in zona inimii. In urma loviturii primite, victima, in varsta de 44 de ani, a fost transportata de urgenta la Spitalul Judetean Buzau, insa la scurt timp a decedat din cauza leziunilor suferite. Tanarul era cunoscut cu probleme psihice, motiv pentru care, dupa fapta comisa, a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie de la Sapoca, unde va fi supus unei evaluari psihiatrice. In cazul in care rezultatele expertizei vor stabili ca a avut discernamant in momentul savarsirii crimei, procurorii vor continua investigatiile, iar in functie de dovezile adunate el va fi judecat pentru omor calificat. In ipoteza in care examenul neuro-psihiatric va arata ca tanarul nu a avut discernamant, Parchetul va dispune o solutie de netrimitere in judecata, iar tanarul va fi internat intr-un spital de psihiatrie. (O.R.)
Politisti decedati in misiune
Doi politisti aflati in misiune au murit, ieri, intr-un accident rutier, pe raza comunei clujene Capusu Mare, dupa ce, masina in care se aflau a lovit puternic doua autoturisme. Potrivit autoritatilor clujene, B.C. conducea spre Huedin un autoturism Ford Focus. Deoarece nu a redus si adaptat viteza la conditiile de drum, respectiv ploaie densa si carosabil umed, intr-o curba deosebit de periculoasa a pierdut controlul masinii. Masina a intrat apoi pe contrasens si a lovit un autoturism marca Peugeot 307, condus regulamentar din directia opusa, dupa care a lovit o autoutilitara ce tracta o remorca. "In urma impactului, a survenit decesul celor doua persoane aflate in autoturismul Ford Focus, B.C., in varsta de 27 de ani, si P.L., in varsta de 28 de ani, politisti din cadrul IGPR. Ceilalti doi conducatori auto, cat si pasagerii acestora nu au suferit nici o leziune", precizeaza IPJ Cluj. Conform Mediafax, politistii se aflau
in misiune. (O.R.)
A r h i v a
  Avioane la comun    2 comentarii
  Dosarul Hidroelectrica ar putea fi suspendat    2 comentarii
  Strada blocata chiar la usa cortului    2 comentarii
  Basescu si Securitatea in "Razboiul nevazut"    6 comentarii
  Probleme de management la DGA    
  Procesul lui Hayssam la final    
 Top afisari / comentarii 
 Moscova a dirijat Revolutia (8933 afisari)
 M-am intors! Si cer Steaua Romaniei! (4412 afisari)
 Basescu si Securitatea in "Razboiul nevazut" (2839 afisari)
 Cutia neagra (2520 afisari)
 O noua alianta toxica (1702 afisari)
 Moratoriu politic pe sase luni (229 afisari)
 O chelnerita devine vedeta dupa ce a cantat pentru George Clooney (87 afisari)
 Romanii, mai pasnici decat francezii si americanii (86 afisari)
 Motiunea PD, depusa si retrasa pentru a doua oara (58 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01109 sec.