Ziua Logo
  Nr. 3943 de joi, 31 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Repetitie generala pentru Summit-ul G8
-- Sefii diplomatiilor din statele membre ale G-8 (grupul celor sapte state puternic industrializate - Franta, Marea Britanie, Germania, Italia, SUA, Canada - plus Rusia) s-au reunit, ieri, la Potsdam, in apropiere de Berlin, pentru a pregati summitul "Celor opt", programat sa se desfasoare in localitatea germana Heiligendamm, in perioada 6-8 iunie. Intalnirea a fost gazduita de castelul Cecilienhof, unde s-au reunit, in 1945, invingatorii din cel de-al doilea razboi mondial - Iosif Stalin, Harry Truman si Winston Churchill.
Temele prioritare in agenda reuniunii ministeriale de la Postdam au vizat Afganistanul, criza din Sudan, Orientul Mijlociu si incalzirea climatica. Au mai fost abordate, dupa cum era de asteptat, impasul din dosarul nuclear iranian, viitorul statut al provinciei Kosovo, care creeaza profunde divizari intre rusi si occidentali, razboiul civil din Irak si lupta impotriva terorismului si neproliferarii nucleare
In contextul relativ tensionat al relatiilor Washington - Moscova, secretarul de Stat american, Condoleezza Rice (foto st.), a avut ocazia sa discute cu omologul sau rus, Serghei Lavrov (foto dr.), si cu noul sef al diplomatiei franceze, Bernard Kouchner. Rice a sosit hotarata sa obtina sprijinul tarilor industrializate asupra a trei noi rezolutii ale Consiliului de Securitate al ONU in legatura cu dosarul nuclear iranian, Kosovo si Darfur. Ea a reiterat cererea americana ca Teheranul sa suspende imbogatirea uraniului dar nu a precizat ce fel de sanctiuni au in vedere SUA pentru a determina Iranul sa se conformeze acestei solicitari. Aseara, membrii Cvartetului international pentru Orientul Mijlociu - SUA, Rusia, ONU si UE - s-au reunit la Berlin, pentru o intalnire la care a fost prezent si secretarul general al Natiunilor Unite, Ban Ki-moon. (I.C.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Imi inchipui cum arata p'acolo in jurul cladirilor :-)))))   de Fox-NewZ
Repetitie generala...   de alamar
A r h i v a
  Bulgaria in febra anticoruptiei    1 comentariu
  Americani pasibili de executie in Iran    1 comentariu
  Zoellick, noul patron al Bancii Mondiale    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Puterea secreta (6178 afisari)
 PIN: "Adevarul nespus despre UDMR" (3354 afisari)
 Efectele biciului (2504 afisari)
 Cati homosexuali are Rusia? (1986 afisari)
 Joaca de-a Dumnezeu (1977 afisari)
 Emil Boc: Avem cele 116 semnaturi necesare motiunii de cenzura (339 afisari)
 Palme d' Or, mai important ca Oscarul (97 afisari)
 Calugarii Manastirii Neamt au blocat drumurile catre padure (83 afisari)
 Next (Capcana viitorului ) (69 afisari)
 Moody's avertizeaza aupra ratingului de tara (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00804 sec.