Ziua Logo
  Nr. 3943 de joi, 31 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Bere bulgareasca la negru
Sudul tarii este invadat de bere bulgareasca care se vinde la preturi de dumping, atrage atentia Patronatul Societatilor Independente Producatoare de Bere din Romania. Potrivit acestuia, berea provine de la fabrica Boliarka VT SA din Veliko Tirnovo Bulgaria, pretul practicat fiind cu aproximativ 30% mai reduse comparativ cu preturile de pe piata romaneasca. "La o analiza mai atenta a specialistilor din fabricile autohtone independente din Romania, a rezultat faptul ca in pretul berii nu sunt incluse accizele si TVA datorate statului roman de catre distribuitorii acestui produs", se arata intr-un comunicat de presa al patronatului. In aceste conditii, patronatul atrage atentia organelor abilitate "sa stopeze aceste livrari la negru care prejudiciaza bugetul statului si producatorii autohtoni", se mai arata in comunicat. (L.M.)
Soseaua Pantelimon la renovare
Administratia Strazilor Bucuresti va organiza o licitatie pentru lucrari de reabilitare a sistemului rutier pe Sos. Pantelimon, potrivit Mediafax. Contractul este estimat la 28,2 milioane de euro, iar termenul limita pentru depunerea ofertelor este 23 iulie si va consta in reabilitarea partii carosabile, a trotuarelor, spatiilor verzi si a semnalelor si marcajelor rutiere, inclusiv elaborarea proiectului tehnic si detaliile de executie. Firmele interesate vor putea depune ofertele pana cel mai tarziu la 23 iulie, la ora 10.00. Vor fi admise la licitatie doar firmele care au o cifra medie anuala pe ultimii trei ani de minimum 114,5 milioane de lei, echivalentul a 35 de milioane de euro. Criteriul de atribuire a contractului va consta in oferta cea mai avantajoasa din punct de vedere economic, in care pretul va avea o pondere de 60%, caracteristicile tehnice si functionale 25%, iar durata de executie, programul calitatii si cel de mediu, fiecare va reprezenta 5% din criteriul de evaluare a ofertei. (M.S.)
Wizz Air cu probleme
O aeronava Wizz Air a fost implicata ieri dimineata intr-un incident pe aeroportul Henri Coanda, iar pasagerii au fost nevoiti sa-si prelungeasca timpul de asteptare a unei alte aeronave cu nu mai putin de 11 ore. Cursa operatorului low-cost Wizz Air de la Bucuresti spre Budapesta, programata pentru miercuri la ora 6.13, a anulat decolarea dupa ce a avut loc un incendiu la unul dintre motoare, chiar inainte de ridicarea de pe pista. Focul a fost stins in scurt timp de catre instalatiile de siguranta ale avionului. Potrivit reprezentatilor aeroportului, avionul, un Airbus A 320, avea la bord 77 de pasagri si sase membri ai echipajului. Aeronava a fost tractata catre un punct special desemnat, iar pasagarii au fost coborati in siguranta. Potrivit reprezentantului Wizz Air, in timp ce rula pe pista aeroportului Henri Coanda pentru a decola, aeronava a avut "o problema tehnica la unul dintre motoare". Directorul de comunicare al Wizz Air a afirmat ca avioanele companiei au un coeficient de siguranta de 99,8%, ceea ce face ca numarul acestui tip de evenimente sa fie "extrem de redus" si "urgent solutionate". (C.P.)
A r h i v a
  Conserva conspirata    
  Au reaparut "bulinele" pe ruine    
  Republica revine la stat    
  Lege pentru imbaiere    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Puterea secreta (6178 afisari)
 PIN: "Adevarul nespus despre UDMR" (3354 afisari)
 Efectele biciului (2504 afisari)
 Cati homosexuali are Rusia? (1986 afisari)
 Joaca de-a Dumnezeu (1977 afisari)
 Emil Boc: Avem cele 116 semnaturi necesare motiunii de cenzura (339 afisari)
 Palme d' Or, mai important ca Oscarul (97 afisari)
 Calugarii Manastirii Neamt au blocat drumurile catre padure (83 afisari)
 Next (Capcana viitorului ) (69 afisari)
 Moody's avertizeaza aupra ratingului de tara (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00993 sec.