Ziua Logo
  Nr. 3943 de joi, 31 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Concurs cu "cantec"
Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a lansat un concurs de solutii privind Programul Geologic National (PNG) pe 2007, conform Ordinului 1684/2007. Conform Biroului de Presa al MEF, termenul limita de depunere a solutiilor la secretariatul concursului a fost 29 mai, ora 10.00. Comunicarea rezultatelor urmeaza sa se faca astazi. Desi era vorba de un concurs, ZIUA a intrat in posesia numelor castigatorilor cu mult inainte sa aiba loc jurizarea solutiilor. Printre cei 11 castigatori se afla, conform documentelor, Institutul Geologic al Romaniei (cu tema "Studiul geologic privind prelucrarea datelor din arhiva obtinute din activitatea de cercetare geologica, etapa a II-a"), SC Foradex Bucuresti ("Proiect geologic privind Sinteza lucrarilor de cercetare geologica executate in diferite faze, prospectiune, explorare, pentru ape geotermale in Bazinul Campiei Romane, etapa I), SC Minexfor Deva ("Prospectiuni geologice cu foraje de mica adancime si lucrari miniere usoare in perimetrul Ocisor - Lunca Motilor, jud. Hunedoara). (G.M.)
"Taxa de urgenta" la Fisc
Firmele vor plati echivalentul in lei a 1000 de euro pentru emiterea unei solutii fiscale anticipate, tariful pentru un acord de pret in avans fiind, in cazul marilor contribuabili, de 20.000 de euro.
Tarifele sunt incluse intr-o Hotarare privind procedura de emitere a solutiei fiscale individuale anticipate si a acordului de pret in avans, aprobata ieri de Guvern. Solutia fiscala individuala anticipata si acordul de pret in avans sunt acte administrativ fiscale emise de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF). In primul caz se stabileste reglementarea unor situatii fiscale viitoare, iar situatia a doua se refera la stabilirea conditiilor si modalitatilor in care urmeaza sa fie determinate, pe parcursul unei perioade fixe de timp, preturile de transfer, in cazul tranzactiilor efectuate intre societati afiliate. Tariful de modificare a unui acord de pret in avans, pentru marii contribuabili, va reprezenta echivalentul a 15.000 euro. Pentru celelalte categorii de companii, tariful de emitere a acordului de pret in avans este de 10.000 euro, iar costul modificarii actului este de 6000 euro. Fiscul poate sa respinga cererea pentru emiterea solutiei fiscale in cazul in care documentatia depusa nu este completa, daca exista o procedura fiscala, administrativa sau judiciara in curs pentru cazul respectiv sau daca nu a fost achitat tariful pentru emiterea solutiei fiscale. (G.R.P.)
Lansare Panasonic
Vanzarile de camere video pe piata romaneasca ar putea creste in acest an cu 20%, la 78.000 de unitati, a afirmat directorul de marketing al companiei Panasonic Romania, Bogdan Gheorghiu, intr-o conferinta de presa in care compania a anuntat lansarea unei noi game de camere. Camerele video lansate utilizeaza tehnologia de inregistrare high definition (HD) si sunt dotate cu obiectiv Leica, stabilizator optic de imagine si cinci microfoane, pretul produselor variind intre 3500 si 4000 de lei. Panasonic Romania, subsidiara producatorului japonez Matsushita Electric Industrial Co. estimeaza pentru acest an afaceri de 50 de milioane de euro. Cea mai mare pondere in veniturile firmei a fost reprezentata de televizoarele cu plasma si LCD, respectiv 50%, urmate de camerele video si foto digitale si sistemele DVD home cinema. (G.R.P.)
A r h i v a
  Socul Arpechim    1 comentariu
  Leul pe val    
  Electrica Muntenia Sud la vanzare    
 Top afisari / comentarii 
 Puterea secreta (6178 afisari)
 PIN: "Adevarul nespus despre UDMR" (3354 afisari)
 Efectele biciului (2504 afisari)
 Cati homosexuali are Rusia? (1986 afisari)
 Joaca de-a Dumnezeu (1977 afisari)
 Emil Boc: Avem cele 116 semnaturi necesare motiunii de cenzura (339 afisari)
 Palme d' Or, mai important ca Oscarul (97 afisari)
 Calugarii Manastirii Neamt au blocat drumurile catre padure (83 afisari)
 Next (Capcana viitorului ) (69 afisari)
 Moody's avertizeaza aupra ratingului de tara (46 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01049 sec.