Ziua Logo
  Nr. 3942 de miercuri, 30 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Bruxelles-ul ar putea monitoriza in continuare Romania
-- Comisia Europeana ar putea decide, in raportul prezentat la 27 iunie, sa continue monitorizarea Romaniei in combaterea coruptiei la nivel inalt, chiar daca rapoartele intermediare ale Bruxelles-ului sunt pozitive.
Afirmatia a fost facuta ieri de seful Departamentului Afacerilor Europene, Adrian Ciocanea, care a negat ipoteza lansata de Victor Ponta, conform careia raportul CE ar putea sanctiona ineficienta in lupta impotriva coruptiei, prin impunerea clauzei de salvgardare.
"Nu exista nici o informatie in momentul de fata care sa trimita la o eventuala punere in discutie a clauzei de salvgardare pe justitie, iar speculatiile facute in sfera politica nu fac altceva decat sa creeze un disconfort", a precizat Ciocanea, mentionand ca deja au fost semnalate progrese semnificative in legatura cu transparenta actului de justitie si s-a luat "nota pozitiva" de adoptarea Legii ANI, dar Comisia Europeana asteapta operationalizarea sa. Referindu-se la combaterea coruptiei la nivel inalt, continuarea anchetelor impartiale si profesioniste in cazurile de coruptie si adoptarea de noi masuri, Ciocanea a apreciat ca este "posibil ca monitorizarea sa continue". Ciocanea a recunoscut insa ca Guvernul a primit o scrisoare de avertizare, pe care a tinut-o sub tacere, privind nemodificarea si netranspunerea in legea interna a 156 de directive europene. Existenta unei scrisori trimise autoritatilor de la Bucuresti de vicepresedintele Comisiei Europene, Franco Frattini, la care a facut referire, luni seara, pesedistul Victor Ponta, a fost infirmata ieri de purtatorul de cuvant al CE, Friso Roscam Abbin. (L.P.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Pai da   de Nababul123
A r h i v a
  Rusia provoaca scutul american    5 comentarii
  Clauza de salvgardare - in suspensie    1 comentariu
  Iranul, la masa verde cu UE    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Rafuiala in PNL (2827 afisari)
 Basescu si cozile sale de topor (2521 afisari)
 Magistratura masluita (1847 afisari)
 Rusia provoaca scutul american (1605 afisari)
 Proiectul lipsa (1404 afisari)
 Basescu la ''trei-doi-doi'' (563 afisari)
 Surface, calculatorul fara mouse si tastatura (147 afisari)
 Si totusi, Verestoy a fost la sedinta (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00852 sec.