Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Ambasadorul la Viena a demisionat
Andrei Corbea Hoisie, ambasadorul roman la Viena, si-a dat demisia in urma verdictului de colaborator al fostei politii politice dat de CNSAS. Acest anunt a fost facut sambata, la Realitatea TV, de ministrul de Externe Adrian Cioroianu. "Am avut o discutie intre patru ochi la mine in birou, si domnul Hoisie si-a depus cu onoare demisia. Nici macar nu sunt convins ca in sinea domniei-sale, la randu-i, e convins ca a facut politie politica, dar imi dau seama de zbuciumul pe care familia l-a resimtit. Haideti sa spunem ca este vorba de un universitar, care a fost un bun ambasador la Viena, dar in momentul in care apare asa ceva este normal sa iau o asemenea masura", a spus ministrul de Externe. Andrei Corbea Hoisie a fost numit ambasador la Viena in vara lui
2005. (R.A.)
Cazul Basescu-Pana la UE
Vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru, a anuntat ieri, intr-o conferinta de presa, ca a trimis o scrisoare presedintelui Agentiei pentru Drepturi Fundamentale din cadrul UE, in care ii prezinta incidentul dintre presedintele Traian Basescu si jurnalista Andreea Pana. Lavinia Sandru a declarat ca a trimis aceasta scrisoare unui for european, in conditiile in care Romania este membru al Uniunii Europene si este necesar sa se ia o decizie pentru a se asigura ca drepturile cetatenilor romani, privind originea lor etnica, sunt respectate. "Ma adresez altor foruri din partea carora ma astept sa oblige statul roman sa isi rezolve aceasta problema. Voi duce aceasta actiune pana la capat, iar capatul este momentul in care Traian Basescu va iesi public, isi va cere scuze si le va transmite sustinatorilor ca a gresit, ca regreta si ca acest lucru nu trebuie sa se mai repete", a declarat liderul PIN. (R.A.)
Acordul Gazprom - OMV nelinisteste Europa
Acordul incheiat, miercuri, intre companiile Gazprom, din Rusia, si OMV, din Austria, ambele cu operatiuni in domeniul energiei, atrage noi ingrijorari privind intensificarea controlului rus asupra consumatorilor europeni, apreciaza analistii. Memorandumul de intelegere dintre cele doua companii se refera la preluarea unei participatii la Hub-ul Central European de Gaz, o subsidiara controlata de OMV Gas International, precum si dezvoltarea in parteneriat a unor proiecte de stocare a gazelor naturale. Acordul este interpretat de catre unii analisti drept cea mai recenta actiune a Rusiei in vederea divizarii si dobandirii controlului asupra clientilor europeni, in vreme ce altii sustin ideea ca Rusia ar putea juca un rol pozitiv la acest proiect. (D.E.)
Candidati romani la localele din Italia
Peste 500.000 de romani au putut ieri sa isi exercite dreptul de vot in ultima runda a alegerilor locale din Italia. In cadrul scrutinului ce se desfasoara din nordul in sudul Italiei timp de doua zile, electoratul isi va alege presedintii si consiliile locale in sapte provincii, precum si primarii si membrii consiliilor comunale din 862 de comune. O premiera pentru alegerile locale din Italia o reprezinta prezenta in cursa pentru functii de consilieri comunali a opt romani, membri ai Partidului Identitatea Romaneasca, pe liste comune cu Partidul Popularii UDEUR, reprezentat in coalitia de guvernamant de ministrul Justitiei, Clemente Mastella. (D.E.)
 Afisari: 338  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
corbea Hoisie   de cosor ion
A r h i v a
  Basescu predica politica in biserica    11 comentarii
  Consultari fierbinti la Cotroceni    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00929 sec.