Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Consultari fierbinti la Cotroceni
-- Presedintele Traian Basescu a invitat pentru astazi partidele parlamentare si grupul parlamentar al minoritatilor nationale sa participe la o serie de consultari pe mai multe teme.
Discutiile vizeaza modificarea legii electorale pentru introducerea votului uninominal; activarea mecanismelor parlamentare pentru revizuirea Constitutiei; degajarea unei majoritati politice transparente si responsabile, pe baza careia sa poata fi format un executiv stabil, care sa asigure guvernarea tarii pana la incheierea actualului ciclu electoral; stabilirea prioritatilor guvernamentale si legislative pentru perioada imediat urmatoare; convenirea unei date clare pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul European; Legea lustratiei; finalizarea si implementarea pachetului de legi privind siguranta nationala.
Toate formatiunile politice si-au anuntat participarea la dialog, mai putin PRM. Din delegatia PSD nu va face parte Ion Iliescu, el asteptand scuze de la Traian Basescu. Intrevederea cu fiecare formatiune politica dureaza 45 minute, discutiile incepand la ora 10 cu PSD, urmat de PNL, PD, Grupul minoritatilor, UDMR si PC. Discutiile cele mai fierbinti le va produce tema alcatuirii unei majoritati parlamentare, democratii fiind, in ultimul timp, sustinatorii introducerii unei noi motiuni de cenzura, demers sprijinit de o parte a PSD. La nivel declarativ, PC a declarat ca ar vota o eventuala motiune de cenzura. Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu a anuntat ieri ca va fi in fruntea delegatiei liberale care merge la discutii la Cotrceni, aceasta in contextul in care la ultimele consultari organizate de presedinte a refuzat sa participe. (A.H.)
 Afisari: 414  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
nu vad cum s-ar putea intelege   de cosor ion
Nu cred ca vor fi fierbinti, fiecare partid isi va expune opiniile, dorintele care nu vor corespunde   de Huhu extraterestrul
A r h i v a
  Basescu predica politica in biserica    11 comentarii
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00848 sec.