Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
ANL atrage albinele
Mai multi locatari ai unor blocuri ANL din cartierul brailean Lacul Dulce au apelat, ieri, la numarul de urgenta 112 pentru a semnala faptul ca un roi urias de albine s-a lipit de unul dintre blocuri. A intervenit Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Dunarea", iar purtatorul de cuvant al Inspectoratului, capitanul Cristian Ion, a declarat ca operatiunea s-a incheiat cu succes dupa folosirea unei perii si a mai multor rame de stup unse cu miere de albine. "Ele au fost atrase de culoarea galben cu care sunt vopsite blocurile de tip ANL", a explicat Cristian Ion. Tot el a adaugat ca, in aceasta perioada, dupa ce au cules polen suficient, in cadrul familiilor de albine apar noi regine care pleaca din stup fiind urmate de roiuri intregi. Dar daca nu sunt atacate, albinele nu sunt agresive si nu reactioneaza violent. (A.M.)
Nou abonament Romtelecom
Compania Romtelecom introduce, incepand de astazi, 28 mai, un nou abonament, Confort Nelimitat, care va costa 37 lei pe luna (fara TVA) si care permite convorbiri gratuite nelimitate in retea, a anuntat, ieri, directorul companiei, Georgios Ioannidis.
Clientii care vor opta pentru transferul la noul abonament vor beneficia de o reducere de 33% pentru apeluri catre numere de telefonie mobila din Romania, tariful fiind scazut, astfel, la 9 eurocenti/minut (fara TVA). De asemenea, operatorul reduce, de la 4,9 euro la 3,9 euro pe luna, tariful abonamentului social. Pe de alta parte, de la jumatatea lunii iunie, abonatii la Internet in banda larga vor beneficia de reducerea la jumatate a tarifelor. Serviciul Internet de mare viteza, bazat pe tehnologia ADSL, se va ieftini la 7,5 euro fara TVA, de la 15 euro, iar pentru ClickNet Business (4 Mbps) tariful va fi redus la 39,5 euro, de la 79 euro (toate fara TVA). (G.M.)
Sosea de milioane
Primaria Capitalei va cheltui circa 373 de milioane de lei (114 milioane de euro), inclusiv TVA, pentru constructia unei sosele care va uni Bd. Constantin Brancoveanu cu viitoarea autostrada Bucuresti-Giurgiu, inceperea lucrarilor fiind estimata pentru toamna acestui an, cu o durata de 30 de luni. Potrivit Mediafax, constructorul va fi selectat printr-o licitatie deschisa, anuntul de participare urmand sa fie publicat la jumatatea lunii iunie, a declarat, seful Directiei Transporturi, Drumuri si Sistematizarea Circulatiei din Primaria Municipiului Bucuresti, Gheorghe Udriste. Companiile interesate sa participe la licitatie vor avea la dispozitie 60 de zile pentru cumpararea documentatiei si depunerea ofertelor. (F.B.)
Anul Bucovina
Promovarea zonei turistice a Bucovinei prin manifestarile cuprinse sub genericul "Anul Bucovina" va beneficia de un buget initial de 30.000 de euro, care include, in prima faza, lansarea a doua site-uri pe Internet, a declarat ieri, pentru Rompres, George Cojocaru, presedintele SC Romexpo SA. "Promovarea zonei turistice a Bucovinei este asteptata atat de oficialitatile locale, de touroperatorii din zona, cat si de oamenii de afaceri. Pentru aceasta am creat si dezvoltat doua site-uri - www.anulbucovina.ro si www.redescoperabucovina.ro", a spus George Cojocaru. Organizarea manifestarii denumita generic "Anul Bucovina" reuneste toate evenimentele cultural-artistice si economice din judetul Suceava, din perioada iunie 2007-iulie 2008. Punctul de maxim interes pentru organizatori este Targul de Turism al Bucovinei care se va desfasura in perioada 14-16 septembrie 2007. (C.P.)
 Afisari: 220  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Exportam medici pe Coasta de Azur    5 comentarii
  Adomnitei vrea camere video in toate liceele    1 comentariu
  Trei firme se lupta pentru Electroputere    
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00978 sec.