Ziua Logo
  Nr. 3940 de luni, 28 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Cupa ramane in Giulesti
-- Rapid a castigat pentru a doua oara consecutiv trofeul (al 13-lea din istoria clubului) si a prins ultimul bilet de Europa
Doar pe locul patru la finalul Ligii I, Rapid a salvat sambata seara, la Timisoara, un intreg sezon, dupa ce a castigat finala Cupei Romaniei, scor 2-0 cu "Poli". Golurile care ii trimit pe giulesteni in Europa au fost marcate de Buga (minutul 15, de la 10 metri, dupa o pasa a lui Zicu) si de Zicu (minutul 48, dupa o actiune a lui Buga, faza la care Pantilimon, portarul banatenilor, a fost lovit de rapidist).
Ziua de sambata a inceput prost pentru Timisoara. Mai intai, Art. Karamian nu s-a putut reface dupa o intindere musculara suferita la antrenamentul de joi seara, armeanul figurand totusi ca rezerva. Apoi, autocarul echipei, care trebuia sa-i ia pe jucatori pentru a-i duce la biserica, a fost implicat intr-un accident de circulatie, lovind un tramvai (opt persoane au fost ranite, printre care si vatmanita). "S-a spart ghinionul", a clamat Iancu la auzul vestii, dar dezastrul avea sa vina mai spre seara, cand "Poli" n-a reusit mai nimic in fata Rapidului. Cu doar un sut pe poarta lui D. Coman (acesta a aparat nerefacut complet) si cuTorje (18 ani) cel mai bun jucator al echipei, "Poli" a aratat ca este departe de ceea ce se asteapta in urma investitiilor de zeci de milioane de euro. Mai mult, in minutul 61, Omoduemuke, intrat pe teren de trei minute in locul lui Plesan, i-a luat mingea cu forta lui Mazilu, intr-un moment in care jocul era oprit, iar apoi i-a pus mana in gat giulesteanului, trantindu-l la pamant. Totul s-a petrecut sub privirile lui A. Constantin, care l-a eliminat direct pe nigerian!
R. Lucescu: "Cupa este curata, campionatul se si cumpara!"
Antrenorul giulestenilor a declarat ca a ales Cupa Romaniei in detrimentul luptei pentru locul doi, deoarece aceasta este o competitie curata, in timp ce "campionatul se stie ca se si cumpara". "Am depus o munca extraordinara. Vreau sa multumesc oamenilor care mi-au fost alaturi, staff-ului tehnic, baietilor si lui Copos. Este o seara frumoasa, pe care am meritat-o. Am fost echipa mai valoroasa, care si-a dorit foarte mult sa castige acest trofeu. Aceasta cupa inseamna foarte mult si am ales-o in detrimentul locului doi. Pentru ca sunt momente unice pe care le traiesti la finalul unei competitii, atunci cand castigi un trofeu. Cupa este o competitie curata, iar campionatul se stie ca se si cumpara", a spus R. Lucescu. Acesta nu a dorit sa vorbeasca despre viitorul sau la Rapid, club cu care ajunge la final de contract. "Am incheiat un ciclu de trei ani frumosi, vom continua petrecerea in Bucuresti, iar luni se intra in vacanta. Este seara si noaptea Rapidului. In momentul de fata nu conteaza nici un individ. Luni o sa stiti cu exactitate ce voi face", a punctat R. Lucescu. In schimb, antrenorul lui "Poli", Valentin Velcea, a declarat ca ii pare rau ca suporterii au fost dezamagiti de esecul din Cupa Romaniei si spera ca Timisoara sa ajunga cat mai curand din nou intr-o finala. "Am pierdut o posibilitate de a iesi in Europa. S-a rupt echilibrul jocului pe buna dreptate, iar Rapid a controlat meciul. In prima repriza, daca eram mai increzatori, am fi putut marca. Asa este fotbalul, te pedepseste cand nu-l respecti. Daca stiam ca Omoduemuke va face acea greseala de fotbalist neprofesionist, nu-l introduceam. Oricum, gestul este inexplicabil. Baietii sunt daramati ca au pierdut", a spus Velcea. (MIG)
"POLI" - RAPID 0-2 (0-1)
Au marcat: BUGA (15), ZICU (48).
Stadion: "Dan Paltinisanu", Timisoara; spectatori: 40.000.
"POLI": Pantilimon - S. Radoi, McKain, Canu, Emeghara - Abiodun, Alexa, Plesan (58 Omoduemuke), Torje - Mansour (55 A. Cristea), Gh. Bucur. Antrenor: Val. Velcea.
RAPID: D. Coman - M. Constantin, Maftei, I. Rada - Badoi, Maldarasanu (69 C. Lazar), N. Grigore, Perja - Zicu, Buga (77 E. Dica) - Mazilu (82 V. Moldovan). Antrenor. R. Lucescu.
Cartonase galbene: Plesan (25), Mansour (51), Canu (67), Alexa (83) / M. Constantin (10), Maldarasanu (27), I. Rada (51), Maftei (60), N. Grigore (74).
Cartonas rosu: Omoduemuke (60).
Au arbitrat: A. Constantin - Ad. Vidan, C. Fecioru (Cr. Balaj).
Ultima partida pentru V. Moldovan
Atacantul rapidist a disputat ultimul sau meci din cariera, anuntand ca-si va incheia activitatea competitionala la finalul sezonului. La intrarea pe teren, in minutul 82, Moldovan a fost huiduit de galeria timisoreana, care n-a uitat ca acum un an si jumatare a plecat de la "Poli" la Rapid. Viorel Moldovan a debutat in Liga I la Gloria Bistrita (1990-1993), a continuat la Dinamo (1993-1995), Neuchatel Xamax (1995-1996), Grasshopper Zurich (1996-1998), Coventry City (1997-1998), Fenerbahce Istanbul (1998-2000), FC Nantes (2000-2004), Al-Wahda (2004), Servette Geneva (2004-2005), "Poli" Timisoara (2004-2005 si Rapid (2006-2007). Moldovan a jucat de 70 de ori pentru Nationala, marcand 25 de goluri. Cu Romania, Moldovan a participat la CM din 1994 (n-a jucat deloc) si 1998 (a marcat un gol cu Anglia si unul cu Tunisia), dar si la CE din 1996 si 2000 (a marcat un gol cu Germania). (MIG)
Copos trage de Razvan
Principalul actionar al Rapidului a declarat ca antrenorul Razvan Lucescu trebuie sa ramana la gruparea giulesteana si ca urmeaza sa aiba o discutie cu acesta. "Este un trofeu foarte important pentru noi, Razvan are cea mai buna echipa. Am invatat din experienta si din acest campionat. Ii multumesc lui Razvan, consider ca am castigat corect. Razvan trebuie tinut la Rapid si voi avea o discutie cu el", a spus Copos dupa ce Rapid a castigat Cupa Romaniei. La randul sau, unul dintre actionari, Jean Valvis, a declarat ca isi doreste din tot sufletul ca Razvan Lucescu sa ramana la Rapid. "Suntem cea mai buna echipa din Romania ca lot. Rapid a jucat cel mai frumos fotbal. Ne dorim din tot sufletul sa ramana Razvan Lucescu, dar este decizia lui. Noi trebuie sa facem cele mai puternice oferte ca sa ramana", a spus Valvis. Altfel, aseara, Rapid urma sa prezinte trofeul in fata suporterilor, pe arena din Giulesti. (MIG)
Zotta trimis in tribuna
In minutul 31 al meciului de la Timisoara, dupa un fault dur din spate al lui Torje asupra lui Zicu, la care Augustus Constantin a acordat doar fault, fara a-l avertiza pe banatean, directorul general al Rapidului, Constantin Zotta, si antrenorul Razvan Lucescu au sarit nervosi de pe banca. Tehnicianul a patruns aproximativ doi metri in teren, protestand vehement la decizia lui Constantin, iar apoi s-a intors spre propria banca tehnica, inspre care a aruncat, nervos, cu o sticla. Zotta a continuat sa-i faca reprosuri arbitrului si a fost trimis in tribuna. (MIG)
 Afisari: 285  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  FIFA mintita de FRF    
  Antirasismul a fost amanat pentru Supercupa    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
  Iancu: "Finala decisa de escroci!"    
  Show "made in Banat"    
  Alexa: "Atat putem acum!"    
  "Dubla" McLaren la Monaco    
  Emil Sandoi vizeaza barajul pentru CE 2009    
  Dupa 21 de ani    
  Mutu - al 16-lea gol, Ajax in Liga    
  Debut cu stangul in Euroliga    
  Doliu in atletismul romanesc    
 Top afisari / comentarii 
 Onoarea tarii, spalata (4055 afisari)
 Armata pe faras (3494 afisari)
 Tavalugul Omar (3297 afisari)
 Se naste o lume noua (3135 afisari)
 Pentru cine face partie Traian Basescu? (2722 afisari)
 Romania, succes rasunator la Cannes (459 afisari)
 Democratii ameninta cu motiunea de cenzura, PSD promite guvern stabil in 10 zile (161 afisari)
 "Sepuku" la Ministerul Agriculturii (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01299 sec.