Ziua Logo
  Nr. 3939 de sambata, 26 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Telefoanele BlackBerry vor functiona si fara acces la reteaua telefonica, prin Wi-Fi
Telefoanele mobile BlackBerry vor fi dotate, de la sfarsitul anului si cu suport Wi-Fi, ceea ce va oferi utilizatorilor acces mobil la e-mail nu doar prin retelele operatorilor de telefonie celulara, ci si prin intermediul retelelor de internet wireless, a anuntat compania Research In Motion (RIM).
Primele versiuni ale aparatelor BlackBerry cu suport Wi-Fi vor fi disponibile incepand cu sfarsitul anului, a declarat presedintele RIM, Jim Balsillie, la evenimentul JP Morgan Technology Conference 2007 din Boston.
Tehnologia Wi-Fi a fost deja inclusa in serverul BlackBerry Enterprise Server (BES), folosit de companii pentru a permite angajatilor sa primeasca si sa trimite emailuri. Compania a mai inclus in serverul BlackBerry functii pentru securizarea, prin criptare, a transmisiunilor de voce si date efectuate prin Wi-Fi.
IDG News, care a preluat informatia, arata ca Nokia si Motorola, au inceput de la sfarsitul anului trecut sa vanda aparate pentru mediul de afaceri care sunt compatibile atat cu retelele de telefonie celulara cat si cu tehnologiile de acces prin internet wireless.
"Nu am crezut in potentialul tehnologiei Wi-Fi ei in primii doi-trei ani de la aparitia ei, deoarece multi sustineau ca va elimina din uz telefoanele mobile, ceea ce era o exagerare. Eu vad tehnologia Wi-Fi ca fiind complementara telefoniei celulare", a declarat presedintele companiei RIM.
Research In Motion, o companie canadiana de telecomunicatii mobile, a lansat in 1999 aparatul BlackBerry, care incorporeaza functii de e-mail, telefonie mobila, navigare web, mesagerie instantanee, modem pentru laptop, precum si aplicatii de birou compatibile cu Microsoft Office. Compania a anuntat ca, in aprilie 2007, serviciul online BlackBerry avea peste opt milioane de abonati in America de Nord. Produsele BlackBerry sunt prezente si in Romania, prin intermediul operatorilor de telefonie mobila Vodafone si Orange.
 Afisari: 281  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sunt curios: cine foloseste BlackBerry ?   de morkov
A r h i v a
  Paul Rubig: Clientii ar putea beneficia de reducerea tarifelor la roaming din august    
  Din vara, Intel va elimina plumbul din tehnologia de fabricare a cipurilor    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Antonescu (3029 afisari)
 Suparare la Palat! (2824 afisari)
 Hitler in intimitate (2787 afisari)
 Bodyguarzi platiti regeste (2662 afisari)
 Elogiul neputintei (si al discriminarii) (2595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00892 sec.