Ziua Logo
  Nr. 3939 de sambata, 26 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Paul Rubig: Clientii ar putea beneficia de reducerea tarifelor la roaming din august
Aproximativ 147 de milioane de cetateni europeni ar putea beneficia de preturi reduse inca din luna august, daca aprobarea reglementarii se va desfasura conform planurilor, a declarat miercuri raportorul pe roaming, Paul Rubig.
"Cu toate ca o data clara a adoptarii nu este posibila, din punct de vedere tehnic exista sanse ca legea sa apara inainte de sfarsitul lunii iunie. in acest scenariu optimist, clientii ar putea beneficia de ratele reduse inc� din august", a declarat raportorul pe roaming Paul Rubig intr-un comunicat remis miercuri agentiei NewsIn.
Consiliul ministrilor pentru telecomunicatii vor vota asupra acestui subiect pe 7 iunie. Deoarece noua lege propusa este un regulament, aceasta va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Jurnalul Oficial in toate limbile oficiale ale UE.
in opinia lui Rubig, inainte de vacanta de vara, va exista o miscare masiva, pentru ca sunt milioane de clienti europeni care asteapta noile tarife. Rubig este de parere ca din aceasta competitie dintre operatori, cel care va castiga va fi compania care se va oferi prima pe piata tarife reduse.
Eurodeputatii au adoptat miercuri cu larga majoritate controversata reglementare privind tarifele de roaming, intr-o forma mai putin ambitioasa decat isi dorea Comisia Europeana. Reglementarea nu se refera la SMS, MMS si transmisia de date, ci doar la apeluri. Rezultatul pozitiv al votului s-a conturat inca din timpul dezbaterilor, iar Comisia de industrie a PE daduse inca de luni seara un indiciu asupra acestuia, cand a votat aproape in unanimitate - cu o singura abtinere - raportul lui Paul Rubig asupra tarifelor de roaming.
Varianta adoptata miercuri prevede ca plafonul apelurilor date sa fie de 49 de eurocenti, iar al celor primite de 24. Ele insa vor scadea progresiv, la 46, respectiv 22 de eurocenti in cel de-al doilea an si la 43, respectiv 19 in cel de-al treilea. Plafoanele sunt mai apropiate de valorile propuse de Parlament, 40 de eurocenti pentru apelurile efectuate si 15 pentru cele primite, fata de cele propuse de statele membre, 60, respectiv 30 de eurocenti.
A r h i v a
  Din vara, Intel va elimina plumbul din tehnologia de fabricare a cipurilor    3 comentarii
  Telefoanele BlackBerry vor functiona si fara acces la reteaua telefonica, prin Wi-Fi    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Antonescu (3029 afisari)
 Suparare la Palat! (2824 afisari)
 Hitler in intimitate (2787 afisari)
 Bodyguarzi platiti regeste (2662 afisari)
 Elogiul neputintei (si al discriminarii) (2595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00842 sec.