Ziua Logo
  Nr. 3939 de sambata, 26 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Demiteri pe banda
Directorul general al TAROM, Gabriel Dumitrescu, va fi inlocuit din functie in perioada imediat urmatoare, dupa ce vor fi lamurite unele probleme din CV-ul candidatului propus pentru aceasta functie, a declarat, ieri, pentru Mediafax, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban. "Il voi schimba pe directorul general al Companiei. Deocamdata, am oprit ordinul, pentru ca in CV-ul candidatului pentru aceasta functie este o mica problema", a explicat Orban. El nu a precizat persoana nominalizata sau problemele legate de aceasta. Orban a adaugat ca TAROM se afla intr-o situatie foarte dificila si are nevoie urgenta de restructurare. La Registrul Auto Roman, Orban l-ar putea numi pe Ovidiu Crapatureanu in functia de director general, in locul lui Daniel Patentasu, care a ocupat aceasta functie timp de noua luni. "Nu am semnat inca ordinul de numire. Crapaturean este unul dintre candidatii pentru aceasta functie", a declarat agentiei Mediafax, ministrul.
De asmenea, ieri, Guvernul a anuntat ca Alexandros Galiatatos a fost eliberat, la cerere, din functia de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. (C.P.)
Alerta de varicela
Medicii epidemiologi din cadrul Autoritatii de Sanatate Publica Buzau sunt in alerta din cauza numeroaselor cazuri de varicela, in prezent afectiunea fiind confirmata in doua comunitati de copii, intr-un centru de primire urgente minori si la Liceul din orasul Pogoanele. Potrivit Mediafax, la Pogoanele, aproape 100 din cei 600 de copii au fost trimisi acasa dupa ce au fost diagnosticati cu varicela. Cele mai multe imbolnaviri au fost depistate in randul elevilor din clasele intai si a doua. Epidemiologii sustin ca afectiunea nu dezvolta forme grave astfel ca in nici unul dintre cazuri nu s-a impus pana acum spitalizarea. Un alt focar de varicela a fost semnalat in sediul in care functioneaza un centru maternal si centrul de primire urgente minori din orasul Buzau. 18 persoane, 16 copii si doi adulti, au fost diagnosticate cu varicela, fiind izolate de restul comunitatii, iar in unele cazuri s-a dispus internarea in Sectia de Boli Infectioase a Spitalului Judetean Buzau. Potrivit directorului ASP Buzau, medicul Celine Toader, in judet se inregistreaza, in prezent, un varf epidemic, de la inceputul anului, 670 de persoane fiind diagnosticate cu varicela, cu mult mai multe decat in perioada similara a ultimilor ani. (C.P.)
Euroholding a preluat Marcora
Grupul italian Euroholding cu activitati in domeniul constructiilor si in cel al textilelor a achizitionat compania Marcora Constructii Romania din Bucuresti, in urma unei tranzactii estimata la 12 milioane de euro. "Prin aceasta achizitie Grupul Euroholding preia si cele opt santiere aflate deja in lucru. Personalul va ramane acelasi, fiind prevazut si un nou plan de angajari", se arata intr-un comunicat al Euroholding.Marcora, subsidiara a companiei italiene Marcora Construzioni, a intrat pe piata romaneasca in 1999 si asigura servicii de proiectare si antreprenoriat general pentru constructia de cladiri comerciale, industriale si rezidentiale. Euroholding, cu sediul in Timisoara, activeaza pe piata romaneasca din anul 2002 si administreaza firmele din Grupul Euro, care cuprinde mai multe firme cu activitati in domeniul constructiilor si doua firme in domeniul textilelor. (E.I.)
Lansare Hitachi
MGT Educational, furnizorul roman de echipamente si solutii profesionale, si Hitachi, prima companie care a lansat camera cu inscriptionare pe DVD si singurul producator din lume de camere hibrid HDD+DVD, introduce pe piata din Romania modelele DZ-HS500E si DZ-HS501E care au suficienta memorie pentru o zi intreaga de inregistrare. Aceste modele compacte dispun de un hard-disk Hitachi de 30GB si de un inscriptor DVD Multiformat+, o solutie de mare capacitate si usor de folosit pentru a inregistra, edita si crea copii multiple ale filmelor in varianta finala pe DVD-uri accesibile, care pot fi transmise cu usurinta familiei si prietenilor. Spre deosebire de aparatele dotate doar cu HDD, camerele video hibrid permit utilizatorilor sa copieze filmele editate si filmarile brute direct pe DVD-ul incorporat in camera, printr-o simpla apasare pe butonul de transfer. (E.I.)
 Afisari: 287  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Un ministru corect si competent   de GIO67
A r h i v a
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Antonescu (3029 afisari)
 Suparare la Palat! (2824 afisari)
 Hitler in intimitate (2787 afisari)
 Bodyguarzi platiti regeste (2662 afisari)
 Elogiul neputintei (si al discriminarii) (2595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00885 sec.