Ziua Logo
  Nr. 3939 de sambata, 26 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Arta face noapte alba
-- Galeriile expozitionale isi prelungesc programul, pentru 24 de ore
Daca saptamana trecuta lumea intreaga - prin urmare, si Romania - celebra Noaptea alba a muzeelor, azi galeriile expozitionale fac acelasi lucru; pentru 24 de ore, acestea isi prelungesc programul pentru vizitatori pana tarziu in noapte sau chiar dimineata devreme. Noaptea alba a galeriilor bucurestene se consuma intre 26 si 27 mai 2007, in intervalul 19.00 - 04.00. Nascuta din necesitatea de a conecta in retea cele mai dinamice si efervescente spatii de prezentare si promovare a artei contemporane, fie ele galerii publice ori private, ideea "aduce la un loc" proiecte ale unor tineri artisti bucuresteni si nu numai. Cu aceasta ocazie, Libraria-ceainarie de la Carturesti va fi deschisa pentru public in intervalul orar al evenimentului.
Exploratorii noptii albe a galeriilor vor descoperi lucrari sofisticate si instalatii site-specific selectionate de un juriu alcatuit din Aurora Kiraly (curator Galeria Noua), Alexandra Croitoru (artist, asistent al Universitatii de Arte din Bucuresti), Stefan Tiron (curator independent si teoretician) si Raymond Bobar (editor al publicatiei Re:publik). 12 galerii de arta contemporana din Bucuresti vor fi deschise in noaptea dintre 26 si 27 mai, organizand "Noaptea alba a galeriilor", ce va prezenta publicului o selectie realizata special pentru acest eveniment, ce cuprinde pictura, fotografie si instalatii. "Aceasta idee mi-a venit avand ca precedent "Noaptea muzeelor", a declarat pentru Mediafax Suzana Dan, artist plastic si autor al proiectului. "Am vazut ca oamenii sunt extrem de interesati sa participe la acest gen de evenimente si m-am gandit ca pentru cei care nu cunosc galeriile si spatiile alternative de arta contemporana aceasta noapte ar fi potrivita", a mai spus ea. Galeriile care particpa la acesta noapte alba sunt Galeria H'art, Galeria HAG, Galeria HT003, Galeria Noua, Galeria 26 - OTA, UNAgaleria, Galeria 115, Galeria Streetwise, Galeria Andreiana Mihail, dar si Libraria Carturesti si ArCub. Arta face o noapte alba si la Galeria 115.
In cadrul evenimentului, Galeria de arta digitala 115 prezinta proiectele artistilor Anca Bernea si Ciprian Dicu. Galeria 115 este primul spatiu din Romania in care sunt expuse opere de arta digitala in forma lor finala, ca lucrari imprimate pe panza. La Galeria Posibila va fi prezentat un proiect al lui Szilard Miklos, Sebastian Big si George Drimbau. (M.A.)
 Afisari: 257  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Un coregraf celebru la Bucuresti    
  Saptamana culturii la Sighisoara    
  Cannes in direct    
  Porti deschise la Belle-Arte    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Antonescu (3029 afisari)
 Suparare la Palat! (2824 afisari)
 Hitler in intimitate (2787 afisari)
 Bodyguarzi platiti regeste (2662 afisari)
 Elogiul neputintei (si al discriminarii) (2595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00859 sec.