Ziua Logo
  Nr. 3939 de sambata, 26 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Hitler in intimitate
-- Un set de fotografii care il infatiseaza pe Hitler in ipostaze mai putin obisnuite si care au fost realizate dupa toate aparentele de un agent secret britanic, cu cateva zile inaintea izbucnirii celui de-Al Doilea Razboi Mondial, a fost dat publicitatii in cursul acestei saptamani.
Compozitorul Charles Turner, devenit spion, l-a imortalizat pe Hitler la festivalul Wagner in Bayreuth, Germania, in 1939, unde a fost invitat sa se alature anturajului Fuhrerului, precizeaza fiul acestuia, David Turner. Compozitorul-spion a fost, se pare, ultimul englez care i-a vorbit dictatorului inainte ca fortele naziste sa invadeze Polonia, la 1 septembrie 1939. In afara faptului ca l-a vazut si fotografiat pe Hitler in intimitate, relaxandu-se in compania unor prieteni apropiati, Charles Turner a aflat si care erau preocuparile acestuia atunci cand nu se gandea cum sa ajunga stapanul lumii.
Bineinteles, compozitiile lui Wagner constituiau pasiunea sa de o viata. Hitler le povestea adesea celor din anturajul sau ca in tineretea sa boema a vazut capodopera lui Wagner "Tristan Und Isolde" de zeci de ori. Ii placea, de asemenea, sa vorbeasca ore in sir despre cateva din subiectele sale favorite: supa pe care o mancau spartanii si daca exista sau nu viata pe Marte. Hitler nu a invatat niciodata sa sofeze si ii placea sa faca drumetii montane. Asculta cu deosebita placere si muzica lui Anton Bruckner, compozitor austriac, al doilea in preferintele sale, bineinteles, dupa Wagner. Alte fotografii il arata pe Hitler purtand ochelari pentru citit, ipostaza in care nu a aparut niciodata in fotografiile vremii pentru ca cenzura avea intotdeauna grija sa corecteze acest mic detaliu pe care masele nu trebuiau sa-l cunoasca.
Un set de fotografii color a fost realizat pe terasa insorita de la Berghof, casa sa preferata de vacanta din muntii Bavariei, demolata ulterior si transformata in zilele noastre in hotel de lux.
Vegetarianul politicos
Hitler nu bea si nu fuma niciodata, fumatul fiind, de altfel, strict interzis in prezenta sa. Era vegetarian iar mesele sale constau in special din piureuri de legume si multe suplimente de vitamine. Se simtea cu adevarat relaxat atunci cand se afla in compania unui anturaj restrans, din care faceau parte si cativa generali si oameni politici, in care nu avea insa niciodata incredere deplina. Cu aceste persoane se purta deosebit de frumos, tratandu-le in special pe femei cu o curtoazie aproape de moda veche.
Ii placeau copiii altora si isi exprima increderea in "viitorul luminos" al Germaniei. Se fotografia adesea cu "micii arieni". Cei sase copii ai sotilor Josef si Magda Goebbels constituiau una din familiile sale surogat, o alta de acest fel fiind reprezentata de clanul Wagner si, in special, de fiica marelui compozitor, Winifred. Un alt prieten in compania caruia Hitler se simtea extrem de relaxat era arhitectul Albert Speer, cu care impartasea pasiunea pentru cladirile monumentale.
Despre relatiile amoroase avute pana la intalnirea cu Eva Brown, amanta si ulterior sotia sa, nu se cunosc prea multe amanunte. De altfel si aceasta a fost multa vreme pastrata sub tacere, din dorinta de a induce maselor ideea ca Fuhrer-ul se sacrifica pe sine pentru maretia Germaniei. Pentru ca oficial era singur, Hitler primea zilnic zeci de scrisori de dragoste, daruri si chiar cereri in casatorie. Toate aceste ipostaze domestice nu par sa aiba prea multe in comun cu cealalta fata a lui Hitler, un om obsedat de putere si a carui credinta intr-un viitor dominat de o rasa pura a facut milioane de victime. Multi specialisti nu considera insa fotografiile spionului britanic relevante pentru felul de a fi al lui Hitler, fiind de parere ca sunt mai degraba "aranjate" decat spontane. "Este ceva in ele care imi sugereaza asta. Nu aveau cum sa le obtina asa pur si simplu. Trebuia sa i se permita acest lucru. Asa ca eu nu le consider relevante", spune istoricul britanic Jan Palmowski.
Camelia CIOBANU 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
Mai bine ati scri despre viata intima a porcului decat a lui Hitler !   de ionion
Audiatur et altera pars   de Ereticul
Cu ce drept ZIUA isi permite sa publice asemenea articole ? Am trimis acest   de ionion
cica comentarii antisemite nu se admit ! dar laude lui Hitler se admit ?   de ionion
Da cu ziaristele   de the
Cat de scarbos titlul de articol- imi vine sa vomit !   de ionion
Hitler....   de zwilling carol
A r h i v a
  Pogorarea Duhului Sfant (Rusaliile)    1 comentariu
  Black Eyed Peas in Romania    
  METEO    
 Top afisari / comentarii 
 Polemica Antonescu (3029 afisari)
 Suparare la Palat! (2824 afisari)
 Hitler in intimitate (2787 afisari)
 Bodyguarzi platiti regeste (2662 afisari)
 Elogiul neputintei (si al discriminarii) (2595 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01067 sec.