Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Eliade in memoriam
Iubitorii operelor lui Mircea Eliade sunt invitati de Editura "Flori spirituale" la un ceai care le va prilejui intalnirea cu scriitorul australian de origine roma
Octavian Sarbatoare si cu cartea lui "Iubire in India". Volumul cuprinde proza romantica si marcheaza aniversarea a 100 de ani de la nasterea lui Mircea Eliade. Evenimentul are loc astazi, 25 mai 2007, intre orele 18.30-20.00, la sediul editurii din Deva, str. Aleea Pacii, bloc K3 ap. 14. Moderator: Ileana Speranta Baciu.(M.S.)
MNAR la Moscova
Patru lucrari din patrimoniul Muzeului National de Arta al Romaniei participa la expozitia "Europa, Rusia, Europa", deschisa la Galeria de Stat Tretyakov din Moscova in perioada 21 mai-29 iulie 2007. La aceasta expozitie, organizata la initiativa Guvernului Federatiei Ruse, cu sprijunul Comisiei Comunitatii Europene, sunt invitate 46 de muzee de prestigiu din cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (printre care Muzeul Luvru si Muzeul d'Orsay din Paris, Galeria Borghese si Galeria Spada din Roma, Muzeul de Arta din Bruxelles, Galeria Nationala din Budapesta sau Galeria Tate din Londra). Muzeul National de Arta al Romaniei a trimis la Moscova patru lucrari valoroase: epitaful lucrat in 1437 in atelierul Manastirii Neamt la comanda egumenului Silvan, reprezentand Plangerea lui Iisus, ansamblul funerar creat de Constantin Brancusi alcatuit din Rugaciunea (1907) si Bustul lui Petre Stanescu (1910) si lucrarea Eroica (1971) a sculptorului Ovidiu Maitec. (M.A.)
Ruinele Epocii de Aur
Astazi, la ora 19.00, la Ceainaria Carturesti va avea loc lansarea celui de-al doilea album din seria igloo patrimoniu: Kombinat. Ruine industriale ale Epocii de Aur si vernisarea expozitiei de fotografie Kombinat. "Kombinat. Ruine industriale ale Epocii de Aur este o culegere de imagini ale catorva dintre aceste situri, al caror treptat abandon le-a adus intr-o stare de ruina avansata, nu doar constructiile componente, ci si societatea formata
in jurul lor.", explica Bruno Andresoiu. Expozitia care insoteste albumul poate fi vizitata pana pe 7 iunie. (D.C.)
Traducatori la Mogosoaia
Institutul Cultural Roman pregateste o noua generatie de traducatori din limba romana. Prin programul de burse pentru traducatori in formare derulat de ICR, in parteneriat cu Centrul pentru Traducerea si Interpretarea Textului Contemporan din cadrul Universitatii Bucuresti, sapte traducatori din Cehia, Franta, Polonia, Serbia si Spania se vor afla in rezidenta la Centrul Cultural Palatele Brancovenesti - Mogosoaia. Tinerii din aceasta serie au avut, pana acum, intalniri cu scriitorii Bogdan Ghiu, Vasile Ernu, T.O. Bobe, Cezar Paul-Badescu si au luat parte la seminare de literatura romana cu criticii si universitarii Luminita Marcu si Paul Cernat. Alti autori care si-au exprimat disponibilitatea de a se intalni cu bursierii ICR sunt Filip Florian, Calin Torsan, Cosmin Manolache, Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu, Mircea Dinescu, Gabriel Chifu, Liviu Bleoca. (M.A.)
A r h i v a
  "Coolorile" tineretii    
  "Katie si hipopotamul" la Nottara    1 comentariu
  "Cartea vietii" lui Istodor    
  Moda apelurilor intelectuale    2 comentarii
  Franta ajuta la inzestrarea armatei romane (I)    
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00904 sec.