Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Romania pregatita pentru Schengen
Ministrul Internelor si Reformei Administrative, Cristian David (foto), a declarat, ieri, ca "Romania este pregatita pentru demararea procesului de evaluare Schengen". In cadrul reuniunii Comisiei Nationale de Autoevaluare Schengen (CNAS), care s-a desfasurat, ieri, in prezenta mai multor oficiali romani, a fost adoptata Declaratia de pregatire referitoare la demararea procesului de evaluare Schengen, pe trei domenii si anume: protectia datelor personale, cooperarea politieneasca si regimul vizelor. Astfel, prin acest document care urmeaza sa fie adresat Secretariatului General al Consiliului UE, Romania isi va exprima intentia de a incepe, din a doua jumatate a anului 2008, procesul de evaluare pentru aderarea la spatiul Schengen. In perioada 2007 - 2009, tara noastra va beneficia de 559,8 milioane de euro pentru Facilitatea Schengen, dar si pentru Facilitatea pentru fluxuri monetare (Cash-flow facility). (O.R.)
Muresan arestat provizoriu in Franta
Sever Muresan a fost arestat de autoritatile franceze, dupa ce o instanta din Lille a emis pe numele omului de afaceri un mandat de detentie provizorie pentru trei saptamani, pana la finalizarea cercetarilor in dosarul in care este acuzat de complicitate la tentativa de omor. Avocatii din Franta ai lui Muresan au cerut cercetarea clientului lor in stare de libertate pe motiv ca acesta are multe cunostinte in aceasta tara si ar avea unde sa locuiasca. Omul de afaceri Sever Muresan a fost predat la inceputul acestei saptamani autoritatilor franceze din Lille, pentru a fi audiat in dosarul in care este acuzat de complicitate la tentativa de omor asupra bancherului elvetian Rolf Gehrig. Potrivit Mediafax, extradarea lui Sever Muresan este temporara, acesta avand in Romania procese in desfasurare. (Andrei GHICIUSCA)
Camion cu munitie oprit la Calafat
Un camion incarcat cu aproximativ 600 de gloante, 200 de tuburi de cartus si 2.000 de capse percutoare a fost oprit, ieri dimineata, de catre politistii de frontiera de la Calafat, dupa ce soferul incercase sa urce fortat pe bac si sa loveasca un politist. Soferul de origine bulgara, in varsta de 57 de ani, a intrat, marti, in Romania, prin vama Nadlac si urma sa ajunga in Bulgaria. Potrivit autoritatilor, soferul a plecat din Anglia si s-a oprit si in Germania, unde a mai incarcat o parte din marfa. Documentele insotitoare aratau ca bulgarul transporta piese auto si vitamine pentru animale. La inchiderea editiei, soferul era audiat de catre procurorii DIICOT Dolj, fiind acuzat de contrabanda calificata si ultraj. (O.R.)
A r h i v a
  Amenintat de romani si americani    
  Pasapoarte eliberate in doua ore    2 comentarii
  DGA relanseaza campania anti-coruptie    3 comentarii
  Procurorii nu pot fi citati ca martori la Parlament    3 comentarii
  Presedintele BEAE a demisionat in secret    1 comentariu
  Coruptia in Justitie impiedica dezvoltarea    1 comentariu
  Procuror giurgiuvean trimis in judecata    1 comentariu
  Ofiter SIPI retinut de DNA    
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00966 sec.