Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Tanasescu promovat la FMI
Fostul ministru de Finante din Guvernul Nastase, Mihai Tanasescu, a optat pentru un post de consilier la Fondul Monetar International (FMI), din partea Romaniei, in locul lui Lucian Croitoru. Tanasescu va renunta la mandatul de deputat si la functia de vicepresedinte detinuta in PSD. Fostul finantist il va inlocui pe Croitoru, fost consilier al guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei (BNR), Mugur Isarescu, in functia de senior adviser al lui Age FP Bakker, directorul executiv olandez care conduce constituenta din care fac parte Romania si tari ca Armenia, Bosnia, Bulgaria, Republica Moldova, Croatia, Macedonia, Cipru, Georgia, Israel, Ucraina. "Propunerea a fost facuta de catre guvernatorul Mugur Isarescu in urma cu circa sase luni, in decembrie anul trecut, in prezenta directorului executiv al Fondului, care se afla la Bucuresti. Mi-a dat de gandit mult si am acceptat.", a declarat Tanasescu, citat de Mediafax. (A.H.)
PD sesizeaza Curtea
Deputatii PD au sesizat Curtea Constitutionala cu privire la OU prin care Centrul Medical de Diagnostic a trecut din subordinea MAp in cea a Academiei Romane, afirmand ca unicul beneficiar al acesteia este seful centrului, Serban Radulescu, medicul curant al premierului Calin Popescu Tariceanu. "Grupul parlamentar al Partidului Democrat din Camera Deputatilor a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la Legea prin care Centrul Medical de Diagnostic, Tratament Ambulatoriu si Medicina Preventiva a trecut din subordinea Ministerului Apararii in cea a Academiei Romane. Prin aceasta lege, votata in sedinta din 22 mai, Camera Deputatilor a aprobat Ordonanta de urgenta a Guvernului 17/2007, care nu este altceva decat un exemplu perfect de act normativ adoptat in beneficiul unei singure persoane - directorul Centrului, Gen.dr. Serban Radulescu", se arata intr-un comunicat citat de Mediafax. Deputatii PD sustin ca "trecerea Centrului Medical din subordinea MAp in cea a Academiei rezolva situatia D-lui Gen.Dr. Radulescu, medicul curant al premierului Popescu-Tariceanu", dar ca, pe de alta parte, aceasta schimbare are ca efect scaderea cu circa 40% a veniturilor tuturor celorlalti angajati. (R.G.)
Sef de penitenciar, candidat la PLD
Fostul comandat al Penitenciarului de Maxima Siguranta Baia Mare, Ioan Marincas, candideaza la postul de presedinte al PLD Maramures, dupa ce Teodor Ardelean a demisionat ieri de la conducerea filialei. Ardelean a demisionat din functie afirmand ca pretentiile politice au crescut dupa referendum, iar el nu le poate face pe toate. Liderul demisionar sustine ca a realizat ca nu isi mai poate indeplini prerogative, din cauza activitatii de la Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" din Baia Mare, unde ocupa postul de director. Succesorul sau ar putea fi numit in urma sedintei Delegatiei Permanente a PLD, care va avea loc, vineri, dupa cum sustin surse din partid. (R.G.)
MediaSind s-a suparat pe Giurgiu
Uniunea Sindicala MediaSind sustine ca directorul demisionar al TVR Tudor Giurgiu cauta "vinovati fara vina" pentru dezastrul din postul public de televiziune, iar afirmatiile acestuia "sunt nefondate, calomnioase si produc grave prejudicii MediaSind". Giurgiu a acuzat, mentioneaza MediaSind, sindicatele din TVR de partizanat politic. Cristi Godinac, presedintele MediaSind aminteste, intr-un comunicat de presa, ca organizatia pe care o conduce impreuna cu Federatia Sindicatelor Unite din Televiziune nu s-au implicat in nici o actiune politica deoarece si-ar fi incalcat propriile statute. "Dimpotriva, acestea au tras numeroase semnale de alarma referitoare la gravele probleme ale Televiziunii Romane", sustine Godinac, care mentioneaza ca MediaSind a cerut depolitizarea postului public de televiziune, alaturi de alte importante organizatii. (D.I.)
A r h i v a
  Ministrii pun tunurile pe DNA    4 comentarii
  Sedintele Guvernului, fara presa    1 comentariu
  Chirii uriase pentru fosti demnitari    1 comentariu
  Liberalii cer bun-simt de la PPE    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01058 sec.