Ziua Logo
  Nr. 3938 de vineri, 25 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Ministri, deputati si primari palestinieni arestati
-- Armata si serviciile speciale israeliene (Shabak) au actionat in forta ieri noapte, arestand 33 de responsabili din varful politicii si administratiei palestiniene din Cisiordania.
Cu totii fruntasi ai miscarii fundamentaliste islamice Hamas, invingatoare in ultimele alegeri si care se afla la putere. Prim-ministrul Ismail Haniyeh, care anuntase o intalnire cu Mahmud Abbas, presedintele Autoritatii Palestiniene, dupa care urma sa participe la o conferinta de presa, a anulat totul in ultima clipa, s-a ascuns si astfel a scapat. Printre cei arestati se afla ministrul Educatiei Nasser A-Din A-Shaar, fostul ministru deputatul Abd El-Rahman Zidane, primarii oraselor Schem, Kalkilia, Bidia si El Bire, trei deputati palestinieni, precum si numerosi fruntasi Hamas. Este a doua actiune de acest gen, prima a avut loc in urma cu aproape un an, dupa rapirea soldatului israelian Gilad Shalit. In iunie 2006 au fost arestate 60 de personalitati palestiniene, intre care ministrul Muncii Muhammad Barghuti, ministrul in problemele Ierusalimului Halad Abu-Arape, ministrii Mahmud Abu Tyr si Muhammad Atuan, si aproape toti deputatii Hamas. Din prizonierat acestia ar fi trebuit sa grabeasca eliberarea soldatului rapit, dar lucrurile s-au complicat si fruntasii palestinieni arestati sau rapiti (spuneti cum doriti) nu au fost eliberati.
Se pare ca Guvernul lui Ehud Olmert a decis acum sa inaspreasca politica sa fata de miscarea fundamentalista Hamas. Pentru autoritatile israeliene Guvernul lui Ismail Haniyeh este responsabil pentru continua bombardare cu rachete Qassam a asezarilor israeliene din sudul Israelului. Ierusalimul a avertizat de cateva ori in ultima luna ca nu va suporta la infinit atacurile cu rachete, si in consecinta, de cateva zile, tancurile si comando-urile israeliene actioneaza in Gaza, iar politica "lichidarilor selective" a fost oficial reluata. Ieri noapte avioanele israeliene au atacat cateva obiective in Gaza, distrugand birourile de schimb valutar. Responsabilii israelieni sustin ca prin aceste birouri se facea transferul de bani iranieni si sirieni catre Hamas.
Responsabili de la Ierusalim spun ca in urma acestor actiuni a scazut ieri numarul de rachete lansate asupra Israelului.
n Tesu SOLOMOVICI 
 Afisari: 347  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Children of the dust   de Zen
CE ROST ARE SA PLATEASCA CONTRIBUABILI   de nelu
A r h i v a
  Iranul, sabotat de serviciile americane    7 comentarii
  SUA s-au aliat cu triburile irakiene    5 comentarii
  Iuscenko isi ia revansa    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Vipera neagra (5303 afisari)
 Creaturi din abis (3749 afisari)
 Dansul lasciv al divelor (2373 afisari)
 Capcana pentru PSD (2194 afisari)
 Rusii au "sabie" pentru "scutul" american (2024 afisari)
 Ucraina, in prag de razboi civil (455 afisari)
 PSD merge la Cotroceni dar negociaza majoritatea cu Tariceanu (96 afisari)
 Un dansator celebru la Bucuresti: Jérôme Bel (77 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00583 sec.