Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Stiri pe scurt
Roman condamnat la Viena
Un roman a fost condamnat la sapte ani de inchisoare de un tribunal din Viena, pentru ranirea grava, cu urmari de lunga durata, a trei conationali pe care i-a impuscat in toamna anului trecut. Judecatorul nu a acceptat scuza acuzatului in varsta de 25 de ani, care a sustinut ca a folosit pistolul pentru a se apara, si a decis condamnarea acestuia la sapte ani de inchisoare. Potrivit Mediafax, incidentul a avut loc in cartierul vienez Ottakring, la sfarsitul anului trecut, in fata localului "Mega Manele". Trei frati romani, care se distrau in local, au intrat in conflict cu romanul de 25 de ani, in urma unui schimb de replici, acuzatul scotand pistolul si tragand cateva focuri in aer. Crezand ca arma este cu aer comprimat, unul dintre cei trei frati a ras de acesta, care insa a indreptat pistolul spre ei, impuscandu-i pe toti trei in picioare. (A.G.)
Retea de migranti, anihilata
Politistii aradeni au anihilat o ampla retea de migranti, 15 persoane fiind cercetate pentru pentru fals privind identitatea si tentativa de trecere ilegala a frontierei. Totodata, capul filierei, cetateanul moldovean Aureliu Verdes, este dat in urmarire internationala. El este acuzat de constituire de grup infractional organizat. Potrivit anchetatorilor, cel putin 200 de persoane din Republica Moldova urmau sa mai plece in Italia pentru a munci la negru. Procurorul Dan Ilarie, seful DIICOT Arad, a declarat, ieri, ca reteaua s-a aflat in vizorul autoritatilor inca din luna ianuarie, cand anchetatorii s-au infiltrat in aceasta si au fost puse sub ascultare telefoane ale capilor. De atunci, in baza dovezilor adunate, 15 membri ai retelei, majoritatea cetateni din Republica Moldova, dar si doi aradeni, au fost invinuiti. Conform autoritatilor, moldovenii plateau pana la 3500 de euro pentru a ajunge in Italia cu ajutorul grupului infractional. (O.R.)
Director al CNLO trimis in judecata
Fostul director al Directiei comerciale din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia (CNLO), Marian Urucu, a fost trimis in judecata de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie pentru o frauda de peste 180 de mii de lei. Potrivit procurorilor, Urucu este acuzat de incheierea de tranzactii financiare utilizand informatii obtinute in virtutea functiei, utilizarea in orice mod de informatii ce nu sunt destinate publicitatii si trafic de influenta. Conform rechizitoriului, citat de Mediafax, profitand de functia detinuta si avand cunostinta de programul general de exploatare pentru anul 2002 al Exploatarii Miniere de Cariere Pietroase (subunitate a CNLO), Urucu a achizitionat la un pret modic o gospodarie apartinand unei persoane despre care stia ca urmeaza sa fie afectata de lucrarile miniere si prin urmare, stramutata. La o zi dupa ce a intrat in posesia gospodariei, Urucu a incheiat cu CNLO o conventie de reconstructie, in baza careia a beneficiat de refacerea unui alt imobil de peste zece ori mai scump. (A.G.)
 Afisari: 198  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Afacerile lui Parpala    1 comentariu
  Groapa "Henri Coanda"    1 comentariu
  Premierul critica Parchetul General    1 comentariu
  Acuzati ca au prejudiciat statul cu 4,5 milioane de euro    
  Peste 200 de accidente rutiere in Capitala    
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01093 sec.