Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
Referendumul validat
Curtea Constitutionala a hotarat cu unanimitate de voturi ca a fost respectata procedura de organizare a referendumului si ca nu s-a intrunit majoritatea voturilor exprimate pentru demiterea presedintelui, astfel ca, la publicarea hotararii Curtii in MO, interimatul la Presedintie inceteaza. Presedintele Curtii, Ioan Vida, a precizat in plenul Parlamentului, ca, potrivit hotararii adoptate cu majoritate de voturi, Curtea Constitutionala constata ca au fost respectate procedurile de organizare si desfasurare a referendumului pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Vida a aratat, totodata, ca, potrivit hotararii, Curtea Constitutionala confirma rezultatele referendumului national si constata ca nu s-a intrunit majoritatea voturilor valabil exprimate, la nivel national, ale cetatenilor care au participat la referendum, pentru demiterea presedintelui Traian Basescu. Presedintele Curtii Constitutionale a precizat, de asemenea, ca, odata cu publicarea in Monitorul Oficial a acestei hotarari, inceteaza interimatul exercitat de Nicolae Vacaroiu, la aceeasi data Traian Basescu urmand sa isi reia atributiile.
Vida a precizat ca hotararea Curtii Constitutionale este definitiva si general obligatorie. (R.G.)
Murfatlar, orasul lui Basescu
Un numar de zece parlamentari de Constanta, printre care Cristian Diaconescu, Puiu Hasotti, Alexandru Mazare, Gelil Eserghep si Amet Aledin, au inaintat la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor o propunere legislativa privind schimbarea denumirii orasului Basarabi - in care s-a nascut Traian Basescu, in Murfatlar. Propunerea a fost trimisa la Guvern, pentru a se obtine un punct de vedere al Executivului, urmand ca si Consiliul Legislativ sa-si dea avizul. Data la care se implineste termenul constitutional pentru dezbatere si vot final este 6 iulie. Pentru prima data, localitatea apare sub denumirea de Murfatlar in anul 1864 si se pastreaza pana in anul 1924, dupa care, in urma disputelor politice dintre taranisti si liberali, numele se schimba in Basarabi. In anul 1965, denumirea de Basarabi este din nou schimbata in Murfatlar pentru ca apoi, in anul 1980, sa redevina Basarabi. (R.A.)
Despagubiri pentru Dacii
Presedintele interimar Nicolae Vacaroiu a promulgat ieri Legea privind despagubirea celor care au depus bani la CEC in vederea cumpararii de autoturisme Dacia. Legea, initiata de PC, stabileste ca despagubirile vor consta in titluri de stat, care vor fi distribuite in 2008. Potrivit reglementarilor, persoanele fizice care au depus la CEC, pana la 1 noiembrie 1990, sume de bani pentru achizitionarea de autoturisme Dacia, vor primi in 2008 titluri de stat cu maturitate intre unul si doi ani.
Ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian declarase, potrivit Mediafax, ca Ministerul va emite in 60 de zile normele metodologice pentru aplicarea Legii, valoarea despagubirii urmand sa fie actualizata cu rata inflatiei. (O.B.)
 Afisari: 205  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Acord pentru votul uninominal    1 comentariu
  Sefii puscariilor comuniste cercetati penal    3 comentarii
  CA al TVR a fost dizolvat    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00957 sec.