Ziua Logo
  Nr. 3937 de joi, 24 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Sa cunoastem scriitorii
Maine, la ora 17.00, la Sala Oglinzilor de la sediul Uniunii Scriitorilor va avea loc o intalnire cu Alexandru George, in cadrul ciclului "Scriitorul si criticii sai", care face parte din programul "Sa ne cunoastem scriitorii". Moderatorul evenimentului este Gabriel Chifu si vor prezenta Barbu Cioculescu, Livius Ciocarlie, Annie Bentoiu si Sorin Lavric. (M.A.)
Democratie desenata
Astazi, la ora 18.00, la Muzeul National de Arta Contemporana al Romaniei, cu sprijinul Ambasadei Spaniei in Romania si in colaborare cu Institutul Cervantes din Bucuresti, va avea loc vernisajul expozitiei de benzi desenate "Democratia spaniola in benzi desenate". Expozitia prezentata de curatorul Jose Maria Conget isi propune sa reflecte evolutia acestui fenomen, inovatia, indrazneala, genurile, curentele principale, dar si pe cele alternative, printr-o selectie de desene originale apartinand celor mai reprezentativi autori spanioli de gen, fara a omite insa creatiile din zona benzilor desenate underground ori creatiile mai recente publicate de mici edituri specializate. Expozitia poate fi vizitata pana pe 24 iunie. (M.A.)
Poveste in doi
La Libraria Carturesti a avut loc ieri lansarea cartii "Prima dimineata de dupa. Cum incepe o poveste de dragoste" a sociologului Jean-Claude Kaufmann publicata de Editura Humanitas. Kaufmann este sociolog, director de cercetare la CNRS (Centrul de cercetare sociologica, Universitatea Paris 5-Sorbona). Cartea lui isi propune sa prezinte dintr-o noua perspectiva dragostea, punand in lumina realitatea moderna a sentimentului. Intr-un stil limpede, autorul prezinta personaje in care, printre rasete si emotii, cititorului ii este usor sa se regaseasca. Cartea nu este un roman, ci sunt fapte reale, rezultatele unei anchete stiintifice minutioase. (D.C.)
Memoriile lui Constantin
Anaid Art Gallery organizeaza astazi, intre orele 18.00 si 20.00, vernisajul expozitiei "Memoriile lui Constantin" semnata Alexandru Radvan, care va avea loc la Curtea Veche. Expozitia este organizata in colaborare cu Muzeul Municipiului Bucuresti. De la ora 20.30, petrecerea continua la sediul Anaid Art Gallery, in cadrul expozitiei "Cancer" a aceluiasi artist. Proiectul "Memoriile lui Constantin" reprezinta framantarile si interogarile artistului Alexandru Radvan legate de personalitatea marelui imparat Constantin. Momentul surprins in cadrul picturilor de mari dimensiuni este cel al instaurarii crestinismului ca unica religie de stat. Figura imparatului Constantin apare ca reprezentarea insasi a impunerii vointei individuale asupra umanitatii in numele inspiratiei divine. Expozitia va ramane deschisa pana pe 24 iunie. (D.C.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Stiri pe scurt   de doctorul
A r h i v a
  Stop-cadru in aer    
  Arhitecti premianti    
  Capitala mondiala a teatrului    
  Muzeul povestilor    
  Zgomot amutit    
 Top afisari / comentarii 
 Contul Bahamas (4045 afisari)
 Basescu, seful oligarhiei (3633 afisari)
 Tatuajele Angelinei (2050 afisari)
 Celebritati respinse de Harvard (2035 afisari)
 PSD vrea scaunul lui Tariceanu (2034 afisari)
 Brancusi expus la Moscova (318 afisari)
 Procurorii DIICOT nu pot fi audiati de parlamentari (160 afisari)
 Sunshine (79 afisari)
 Pentru o politica externa a Uniunii in linie cu asteptarile cetatenilor (66 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00909 sec.