Ziua Logo
  Nr. 3933 de sambata, 19 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
FranIois Fillon si-a anuntat Guvernul
-- Noul premier francez FranIois Fillon, care si-a preluat, oficial atributiile joi, de la prim-ministrul demisionar, Dominique de Villepin, a anuntat, ieri, componenta Cabinetului sau. Fillon pleaca la drum cu o echipa destul de restransa, incluzand 15 ministri (opt barbati si sapte femei), patru secretari de stat si un Inalt comisar.
Penelope si FranIois Fillon
Agentiile internationale de presa au difuzat, ieri, lista completa a noului Guvern de la Paris. Conform listei, portofoliul Internelor, al Teritoriilor de peste Mari si al Colectivitatilor Teritoriale ii revine Michelei Alliot-Marie; Bernard Kouchner este ministru al Afacerilor Externe si Europene; Brice Hortefeux conduce Ministerul Imigratiei, Integrarii, Identitatii Nationale si al Co-dezvoltarii; Rachida Dati este ministru al Justitiei si fostul premier Alain Juppe este ministru de stat, ministru al Ecologiei, Dezvoltarii si Amenajarii Durabile.
Numirea lui Francois Fillon in functia de premier este, conform BBC, un exemplu care sustine atitudinea manageriala a lui Nicolas Sarkozy. Intr-o carte publicata anul trecut, Fillon se declara in favoarea "prezidentializarii" regimului in cadrul caruia premierul devine un simplu executant al ordinelor presedintelui. Seful statului francez poate revoca premierul fara aprobarea Parlamentului, prezideaza sedinte de C, poate dizolva Adunarea Nationala dupa simpla consultare a premierului si a presedintilor celor doua Camere, poate supune proiecte de legi referendumului, este comandantul Armatei si numeste in functie demnitari si functionari publici, inclusiv magistrati si membri ai Consiliului Constitutional.
Franta era reprezentata pana de curand la summiturile UE doar de presedinte, in timp ce restul statelor erau reprezentate de premier, dar dupa integrarea Romaniei a mai aparut o exceptie - o tara reprezentata si de presedinte, si de premier, mai comenteaza BBC. (D.E.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Sarkozy si-a facut rost de-un socialist   de Spargel
Ca sa nu facem nota discordanta...   de Lefter Popescu
A r h i v a
  Regele Abdallah vrea "Iordania Mare"    13 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Romania in World Sex Guide (7479 afisari)
 Manevre in stil mare (4939 afisari)
 Romania in World Sex Guide (4256 afisari)
 Lacusta Stolo (2757 afisari)
 A murit Jana Gheorghiu (2419 afisari)
 Traian Basescu se intoarce la Cotroceni (2781 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.