Ziua Logo
  Nr. 3931 de joi, 17 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Cartarescu, "scriitorul scriitorilor"
Scriitorul Mircea Cartarescu a intreprins de curand un turneu in Suedia, unde prezenta sa a fost intampinata cu entuziasm de presa suedeza, fiind descris drept "scriitorul scriitorilor". Turneul a cuprins dezbateri si intalniri cu cititorii la Stockholm si Malmo, precum si interviuri acordate televiziunii suedeze si principalelor cotidiene. "Nostalgia", "Orbitor. Aripa Stanga" si "Orbitor. Corpul" sunt romanele lui Mircea Cartarescu care au aparut in limba suedeza, toate la prestigioasa editura Albert Bonniers Farlag, in traducerea reputatei traducatoare Inger Johansson. (M.A.)
Capra vecinului pitestean
Maine, incepand cu ora 21.30, la Clubul "Hush" din Pitesti va avea loc un concert al formatiei "Mike Godoroja&Blue Spirit". Concertul face parte din seria de spectacole dedicate promovarii si lansarii pe plan national a noului lor album "Capra vecinului", lansat oficial pe data de 7 decembrie 2006 sub egida Evolution Records/Nova Music. (D.C.)
Biserica ortodoxa la Salzburg
La Salzburg va fi inaugurata pana in luna noiembrie o biserica ortodoxa romana, care va fi cea mai mare constructie din lemn din intreaga Austrie. Aceasta va fi construita in Transilvania, dupa un model tipic romanesc, de constructori locali, si va fi transportata la Salzburg, informeaza Rompres. Noul lacas va avea 20 de metri lungime si opt metri in latime, putand sa primeasca 120 de credinciosi. Pana acum, slujbele religioase in limba romana s-au tinut in lacasuri de cult catolice. Fundatia "Propter Homines" din Liechtenstein a pus la dispozitie 100.000 de euro pentru intreaga lucrare, apreciata drept "un semnal important al cooperarii ecumenice". (D.C.)
Decorata de Rege
Ioana Zlotescu-Simatu, hispanista de prestigiu, fosta directoare a Institutului Cervantes din Bucuresti intre anii 2000 si 2005, a primit de curand, din partea Regelui Spaniei, Juan Carlos I, decoratia Orden del Merito Civil, pentru activitate deosebita in serviciul statului spaniol. Distinctia a fost instituita de regele Alfonso al XIII-lea, prin decret regal, pe 25 iunie 1926 si se confera pentru excelenta in serviciu, functionarilor sau cetatenilor spanioli sau straini care au contribuit la propasirea natiunii. (D.C.)
A r h i v a
  Teatrul minoritatilor si (sub)finantarea    
  Literatura pe scurt    
  In amanunt, de ziua pana noaptea    
  Cronica judiciara    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu doi (4942 afisari)
 Enigmele discului de piatra aztec (4163 afisari)
 Liberalii striviti intre Vacaroiu si militari (2757 afisari)
 Fratele "Nufarul" (2706 afisari)
 Cum o sa votez pe 19 mai (2460 afisari)
 Geoana: PD si Basescu intoxica votantii la referendumul din 19 mai (316 afisari)
 88 de minute (88 Minutes) (91 afisari)
 Biserica Ortodoxa Rusa, unificata dupa 80 de ani (75 afisari)
 The New York Times: Instabilitatea politica va dura pana in 2008 (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00901 sec.