Ziua Logo
  Nr. 3926 de vineri, 11 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Regele Mihai a cerut schimbarea Constitutiei
-- Fostul suveran a solicitat politicienilor sa dea Romaniei o Lege fundamentala europeana "statornica si indreptata catre viitor"
Majestatea Sa Regele Mihai a participat ieri, alaturi de Familia Regala, la o serie de manifestari dedicate zilei de 10 mai, atat la studiorile Castel Film cat si la Palatul Elisabeta, unde i-a fost decernat Premiul "Hanno R. Ellenbogen Citizenship". Cu aceasta ocazie, Regele Mihai a facut un apel la pace catre politicieni, aratand ca acestia trebuie sa-si concentreze eforturile pentru a elabora o Constitutie statornica, europeana si nu pentru a slabi tara.
In numele "atator zeci de ani in slujba natiunii", Regele Mihai a cerut politicienilor sa dovedeasca instinctul binelui national, sa lase deoparte orice alte considerente si sa dea Romaniei o Constitutie europeana "statornica si indreptata catre viitor". "Acum, la inceput de drum institutional european si atlantic, natiunea romana mai are de indeplinit un pas istoric. Acest pas nu este unul politic, ci unul identitar si statal, care angajeaza viitorul tarii. In deplin respect pentru traditiile noastre si pentru democratie, Romania are nevoie sa-si daltuiasca o Constitutie europeana care sa dea un rol limpede, neechivoc si complementar institutiilor Statului", a aratat Regele Mihai. Majestatea Sa a avertizat ca tot ceea ce indeparteaza de la pasul pe care Romania il mai are de facut "nu are alt efect decat sa slabeasca tara si sa-i atraga din ce in ce mai multe contestari". Regele Mihai a punctat importanta valorilor si aliantelor europene si atlantice, aratand ca, de 140 de ani, Regii si Reginele Romaniei au facut sacrificii pentru a indrepta Romania catre aceste valori. "Am primit onoarea de a fi Regele Romaniei acum exact optzeci de ani. In anul 1927, nici unul dintre oamenii politici de astazi nu erau nascuti. Juramantul de Rege imi cerea sa pazesc Constitutia si legile poporului roman, sa mentin drepturile lui nationale si integritatea teritoriului, a aratat Regele.
Ieri, intr-o emisiune la Realitatea TV dedicata zilei de 10 mai, Regele Mihai a amintit ca pe vremea cand era seful statului, Constiutia ii permitea sa dizolve Parlamentul.
Vizita la Castel Film
Tot de 10 mai, Regele Mihai a vizitat studiorile Castel Film, inaugurand platoul 10 al Studiourilor. Familia Regala a sosit in jurul orei 10,00 in localitatea Izvorani, de langa Bucuresti, unde ii asteptau cei peste 100 de elevi ai unei scoli patronate de Casa Regala a Romaniei. Vizita a inceput cu Platoul 7, unde tocmai se filmeaza coproductia americano-germana-israeliana "Adam Resurected", cu Jeff Goldblum in rolul principal. Filmul este regizat de Paul Schraeder, cel care a semnat si scenariile peliculelor Taxi Driver sau City Hall. Atat copiii, cat si familia regala, au profitat de ocazie si s-au pozat cu Goldblum si Schraeder. A urmat o plimbare prin oraselul Cold Mountain - cel in care a fost turnat lung-metrajul cu acelasi nume - urmata de una pe strada londoneza unde a fost turnat "Sherlock Holmes". In aceasta locatie va fi filmat si un nou serial pentru BBC, intitulat "Last Enemy". (R.I.P.)
 Afisari: 1921  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 19 Afiseaza toate comentariile  
BASESCU PRIM MINISTRU REGAL   de texanu
Numai nea Mishu Navetistu' mai lipsea din toata panarama asta...   de ingineru
VEDETII MA PROSTILOR CE INSEAMNA REGALITATE?   de texanu
Regele Mihai a cerut schimbarea Constitutiei   de MardukTiamat
RESTABILIREA CONTINUITATII CONSTITUTIONALE A STATULUI ROMAN   de Dan Ottiger Dumitrescu
Monarhia NU este o solutie!   de EuLupu
Nu - noi, securistii Romaniei nu suntem de acord si noi, securistii facem ce vrem in Romania.   de ionion
Mihai viteza in slujba natiunii.....   de sucamoromete
Traiasca Regele !   de Giuseppe Cocos
Regele Mihai   de Carcotasu
Ghita, nu te repezi ca Bizonul.   de alwis46
   de Decenueu
   de avarfreson
Regele Mihai   de doctorul
Traiasca Regele!!!   de Contele Makof
Mihai ex.regele Romaniei   de cosor ion
Avem constitutie democratica cea din 1927   de Doro
Din toata inima si cu tot dragul - SA NE TRAIESTI - MARIA TA ! Cand Presedintele Tarii VA REVENI -   de Omul cu Picioare foarte Paroase
"Regele Mihai a cerut schimbarea Constitutiei" si nu s-au speriat cei 322 ?iar EU tace ?   de ionion
A r h i v a
  Album de familie    11 comentarii
  Serban Mihailescu albit de CNSAS    1 comentariu
  Servicii secrete de lux    3 comentarii
  Morar n-a facut dovada    2 comentarii
  Geoana, huiduit la un concert de jazz    9 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Reginele toboganelor (4407 afisari)
 Mogul si oligarh (4204 afisari)
 Mutilare in numele perfectiunii (3531 afisari)
 Album de familie (3031 afisari)
 Geoana, huiduit la un concert de jazz (2825 afisari)
 Cioroianu promite ca va transforma problema Bastroe intr-una europeana (212 afisari)
 CEC are o noua conducere (58 afisari)
 Melescanu: Trebuie sa ne gandim la un calendar al retragerii (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00980 sec.