Ziua Logo
  Nr. 3926 de vineri, 11 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PNG-CD se extinde in SUA
O delegatie a Partidului Noua Generatie - Crestin Democrat (PNG-CD) a efectuat, in perioada 26 aprilie - 3 mai 2007, o vizita in SUA, unul dintre obiectivele deplasarii fiind stabilirea de contacte cu romanii din diaspora si deschiderea unor filiale ale partidului in marile orase americane. Delegatia a fost compusa din Dan Pavel, presedintele executiv al PNG-CD, Catalin Dancu, vicepresedinte cu probleme internationale, Mariana Dimian, vicepresedinte cu probleme organizatorice. Prima vizita transatlantica a PNG-CD a cuprins orasele Chicago, New York si Washington D.C.. Deplasarea reprezentantilor PNG prefateaza vizita pe care liderul formatiunii, George Becali, o va efectua in SUA in vara anului 2007. In Statele Unite, delegatii PNG s-au intalnit, la bisericile ortodoxe, cu comunitatea romanilor din zonele metropolitane Chicago si New York, iar in cartierul new-yorkez Brooklyn au fost oaspetii Marelui Rabin de Satu Mare Zalmen Leib Teitelbaum. La Washington D.C., in cadrul Congresului SUA, ei au stabilit contacte cu mai multi senatori republicani, intre care Norm Coleman (Minnesota), Bob Corker si Lamar Alexander (Tennessee), John Cornyn (Texas), Larry Craig (Idaho), dar si cu senatori democrati - Debbie Stabenow (Michigan), Ron Wyden (Oregon). (D.I.)
Razboiul mitingurilor
Liderii PD Iasi au cerut judecatorilor sa anuleze mitingul PSD anti-Basescu programat sa se desfasoare duminica, la Iasi, simultan cu manifestatia PD de sustinere a presedintelui suspendat. Potrivit Mediafax, democratii au aratat ca doar simpatizantii lui Basescu au dreptul sa se intruneasca duminica, intrucat acestia si-au anuntat primii intentiile. Potrivit programului stabilit de Primaria Iasi, manifestantii pro si cei anti-Basescu se vor aduna, duminica, in intervalul 15.00-18.00, in Piata Unirii, respectiv Piata Palatului. Cele doua demonstratii se vor afla practic la o distanta de jumatate de kilometru una de cealalta. "Prin autorizarea contra-mitingului PSD, in acelasi loc (centrul orasului), in aceeasi zi si in acelasi interval orar cu mitingul PD, se incalca flagrant legea, se creeaza o stare de pericol public deosebit de incordata. Vor fi 40-50.000 de persoane in acelasi loc, cu o polarizare conflictuala concreta, intensa si declarata", a declarat senatorul Dan Carlan, liderul PD Iasi. (D.I.)
Tepele penale
PSD va depune o plangere penala la Parchet impotriva primarului Adriean Videanu pentru cele 322 de tepe amplasate in Parcul Tineretului din Capitala, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, vicepresedintele PSD Victor Ponta. Ponta a declarat ca demersul lui Videanu "indeamna la un anumit gen de agresiune" impotriva parlamentarilor care au votat pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu. Vicepresedintele PSD a spus ca juristii partidului lucreaza la intocmirea plangerii penale impotriva primarului Capitalei, aceasta urmand sa fie depusa luni la Parchet. Vicepresedintele PSD sustine ca social-democratii s-au consultat si cu liderii Internationalei Socialiste inainte de a lua decizia depunerii plangerii penale impotriva lui Videanu. Victor Ponta sustine ca Traian Basescu si simpatizantii sai trebuie sa accepte votul celor 322 de parlamentari ca pe un demers democratic, parlamentarii respectivi neinstigand populatia impotriva presedintelui suspendat decat prin indemnul de a vota "DA" la referendumul din 19 mai. (R.A.)
 Afisari: 329  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Ponta   de cosor ion
A r h i v a
  "Basescu informator din liceu"    10 comentarii
  Puscarie pentru "turistii" referendumului    1 comentariu
  Oligarhii ii raspund lui Basescu    4 comentarii
  Tinerii liberali au recuperat "Flota"    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Reginele toboganelor (4407 afisari)
 Mogul si oligarh (4204 afisari)
 Mutilare in numele perfectiunii (3531 afisari)
 Album de familie (3031 afisari)
 Geoana, huiduit la un concert de jazz (2825 afisari)
 Cioroianu promite ca va transforma problema Bastroe intr-una europeana (212 afisari)
 CEC are o noua conducere (58 afisari)
 Melescanu: Trebuie sa ne gandim la un calendar al retragerii (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01077 sec.