Ziua Logo
  Nr. 3926 de vineri, 11 mai 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Leul bate toate recordurile
Moneda nationala s-a apreciat ieri la un nou maxim al ultimilor patru ani si jumatate fata de euro, de 3,2841 unitati, iar in raport cu moneda americana a atins un record incepand cu octombrie 2000, la 2,4261 unitati. Cursul oficial de 3,2841 lei/euro anuntat de Banca Nationala a Romaniei (BNR) se situeaza cu 1,33 bani sub nivelul din ziua precedenta, iar ultima data cand moneda europeana s-a plasat atat de jos a fost in 28 octombrie 2002, cand cotatia s-a situat la 3,2558 unitati. In raport cu dolarul, cursul de schimb calculat de banca centrala de 2,4261 unitati este cu 0,88 bani sub cotatia de miercuri si un nivel record al leului incepand cu 3 octombrie 2000, cand moneda americana a fost cotata la 2,4234 lei. (E.I.)
Showroom Isuzu la Ciolpani
Cea mai mare investitie Isuzu din Europa a fost deschisa ieri de Anadolu Automobil Rom la Ciolpani, judetul Ilfov. Dupa achizitionarea a 30.000 de metri patrati de teren, Anadolu Automobil Rom - numarul 1 in vanzarea de autobuze Inter-City pe piata autohtona, a demarat lucrarile pentru dezvoltarea acestui complex cu valoare finala a investitiei de 6 milioane de euro. Alaturi de showroom, service-ul cu opt puncte de lucru si cantina pentru salariati deja finalizate, vor fi deschise o tinichigerie, o statie ITP, o vopsitorie, dar si o benzinarie si o spalatorie auto. Reprezentantii Isuzu in Romania au anuntat ca sunt hotarati sa diversifice gama vehiculelor importate pentru piata autohtona, autobuzelor Isuzu Turquoise vandute in prezent urmand sa li se alature in curand alte tipuri de vehicule comerciale. (C.P.)
Rezultate Bere Mures
Bere Mures a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 211,5 milioane de lei (60 de milioane de euro), in crestere cu 33%, in timp ce volumul vanzarilor a avansat cu 24%, la 1,35 de milioane de hectolitri. Compania a vandut anul trecut aproximativ 100 de milioane de sticle de bere la PET, singurul ambalaj prin care compania comercializeaza bere, potrivit unui comunicat al companiei. Firma detine o fabrica de bere la Targu Mures, cu o capacitate de imbuteliere de cinci milioane de hectolitri pe an. Investitiile in unitatea de productie din perioada 2006-2007 se ridica la noua milioane de euro, compania urmand sa aloce in continuare sume pentru modernizarea capacitatilor de productie. Bere Mures a fost infiintata in anul 1992 si comercializeaza bere in ambalaj PET sub marcile Neumarkt, Dracula si Sovata. (G.M.P.)
Primul fond de pensii private
Primul fond de pensii private facultative din Romania isi va putea incepe activitatea de vineri (n.r. - astazi), a declarat ieri presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea. El a precizat ca, in cursul zilei de ieri, CSSPP urma sa acorde autorizatia pentru acest prim fond de pensii pentru pilonul III. Pana in prezent Comisia a autorizat patru administratori de fonduri de pensii private facultative - ING, AVIVA, BCR si Allianz Tiriac, insa fondurile administrate trebuie sa fie autorizate la randul lor pentru a putea incepe colectarile de contributii. Potrivit presedintelui CSSPP, alti doi administratori de fonduri pe Pilonul III sunt in curs de autorizare. Numarul fondurilor de pensii facultative care se afla in proces de autorizare este de sase. (C.S.)
 Afisari: 248  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Leul bate   de cosor ion
A r h i v a
  Vosganian indulceste taxa auto    3 comentarii
  Prima benzinarie Rompetrol in Franta    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Reginele toboganelor (4407 afisari)
 Mogul si oligarh (4204 afisari)
 Mutilare in numele perfectiunii (3531 afisari)
 Album de familie (3031 afisari)
 Geoana, huiduit la un concert de jazz (2825 afisari)
 Cioroianu promite ca va transforma problema Bastroe intr-una europeana (212 afisari)
 CEC are o noua conducere (58 afisari)
 Melescanu: Trebuie sa ne gandim la un calendar al retragerii (50 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00946 sec.